El Forum des Métiers acull 220 alumnes i rep una valoració molt positiva

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i el director del Lycée Comte de Foix, Olivier Salvan coincideixen en destacar la bona organització i el compliment de la normativa sanitària

Comentaris

Dos alumnes reben informació amb les autoritats i els directius del Lycée al fons.
Dos alumnes reben informació amb les autoritats i els directius del Lycée al fons. SFGA/J.A.VILADOT

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i el director del Lycée Comte de Foix, Olivier Salvan han fet una valoració molt positiva del Forum des Métiers que es fa aquest dijous al Lycée Comte de Foix. Vilarrubla ha volgut destacar l'esforç que ha fet el centre "en aquestes condicions". Ha destacat l'excel·lent organització. i ha subratllat que "és una activitat amb un gran sentit pedagògic i una feina prèvia que fa que els alumnes aprenguin moltíssim".

Per Vilarrubla aquest dijous "ha estat la culminació de tota aquesta feina" i ha afegit que és molt important el contacte amb el sector professional "que els ajuda a veure, poc a poc quin ha de ser el seu futur i els desperta vocacions que és la clau per a voler seguir estudiant  i millorant". Per Olivier Salvan, la celebració de l'acte ha obligat a adaptar-se a tots els protocols sanitàris "i era important que ho féssim pels alumnes i hem trobat totes les estratègies possibles per arribar a bon port". La situació provocada per la pandèmia ha obligat a celebrar la  trobada all Lycée. "Han estat  molts mesos de treball fet pels alumnes i pels professors

Una cinquantena de professionals han orientat els alumnes de 3ème que els han fet preguntes sobre el seu treball. Aquest fòrum, organitzat pr les seccions de Formació Professional (FP) del Lycée, s’emmarca en el projecte 'Parcours Avenir' que tracta d’ajudar als alumnes del 3ème a determinar el seu projecte personal d’orientació escolar i el seu futur professional per tal de descobrir el món laboral. A més, també han pogut conèixer diverses ofertes de formacions escolars o tenir una setmana de pràctiques en una empresa.

Aquesta jornada suposa una activitat pedagògica i molt enriquidora pels alumnes que treballen en equip. A més, compten amb la implicació transversal de vàries assignatures, sobretot les de formació de Gestió i Administració i llengua Catalana.

51175411142 b20dae208b k
Representants del ministeri d'Educació i de l'ensenyament francès amb quatre alumnes.

 

Comentaris

Trending