Expedientada la històrica directora d’FP per mala gestió general del centre

Després d’anys de queixes, la implicació del SEP hauria estat determinant perquè Educació avaluï la tasca i les maneres de fer d’una Anna Magallon l’entorn de la qual la considera víctima d’una “cacera de bruixes”

T

Toni Solanelles / Bru Noya

Comentaris

La ministra, Ester Vilarrubla; el director de Formació Professional, Formació d'Adults i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano; i la directora de centre expedientada, Anna Magallon.
La ministra, Ester Vilarrubla; el director de Formació Professional, Formació d'Adults i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano; i la directora de centre expedientada, Anna Magallon. SFGA

Les queixes vénen de lluny. De fa anys. Però fins ara, la històrica directora del centre de Formació Professional (FP) d’Aixovall, Anna Magallon, era una peça intocable segons diverses fonts. Finalment, davant les suposades evidències i la implicació del sindicat d’ensenyants (SEP) en la ‘causa’, la cúpula d’Educació ha donat llum verda a ‘investigar’ les suposades males praxis generals que protagonitzaria Magallon al capdavant del centre. Hi ha un expedient obert.

Per ara, s’està recopilant informació i s’està analitzant la situació. Les fonts consultades han deixat clar que, de moment, la directora d’FP no està pas apartada ni del càrrec ni de les funcions que té assignades. Però diverses veus consultades han coincidit en afirmar que el fet que s’instrueixi l’expedient és un pas molt significatiu després del temps que fa que el comportament de Magallon estava clarament qüestionat. Des de l’entorn de la gestora educativa s’assegura que tot plegat respon a “una cacera de bruixes”.

Però cap de les altres fonts consultades comparteix aquesta afirmació. Sí que el fet que el SEP es posés al costat del ministeri -després que l’organització sindical rebés també queixes molt fonamentades- hauria estat decisiu per posar en marxa l’expedient, que de forma genèrica tracta d’una mala gestió general del centre d’FP. De fet, això sí, ara que s’ha obert expedient es posaria damunt la taula moltes de les praxis i actituds qüestionades amb anterioritat i que es van anar deixant passar.

La deixadesa o comportament indegut que suposadament s’atribueix a Magallon és múltiple i variat. Des d’afavorir en les planificacions horàries aquelles persones que més a prop té professionalment a fer desatenció de les seves funcions com a directora fins al fet d’absentar-se en hores de feina, amb el coneixement de companys i fins i tot d’alumnes, per anar-se’n a esquiar o a jugar a pàdel. Anar a esquiar en lloc d’anar a treballar pot ser considerat una falta lleu. La reiteració, però, converteix el comportament en més greu i ara tota l’actuació de la històrica directora d’FP estaria en qüestió. També la destinació professional que se li pot donar si s’acordés que se l’aparta del lloc que ocupa.

Comentaris (42)

Trending