Els estudiants de tots els sistemes tindran facilitats per realitzar els exàmens DELE

El ministeri d’Educació ha signat un conveni amb el Instituto Cervantes que dóna avantatges als escolars, que tindran un 30% de descompte i més preparació als centres per a les proves de castellà

Moment de la signatura del conveni entre Educació i el Instituto Cervantes.
Moment de la signatura del conveni entre Educació i el Instituto Cervantes. SFGA

El ministeri d’Educació ha signat un conveni amb el recentment estrenat Instituto Cervantes per tal de posar facilitats als estudiants per tal d’obtenir els Diplomes d’Espanyol com a Llengua Estrangera (DELE). De fet, tots els alumnes de tots els sistemes del país comptaran amb un 30% de descompte o més preparació de cara als exàmens oficials de castellà. Anirà dirigit als joves de segona ensenyança i batxillerat, per tal de donar l’opció a tothom de valorar el seu propi nivell i escollir la possibilitat de presentar-se.

“Teníem la voluntat de tirar endavant aquest objectiu de tenir un conveni que faciliti l’accés a les proves oficials de castellà i hem estat ràpids i eficients”, ha remarcat Vilarrubla. De fet, el Instituto Cervantes es va estrenar al febrer, i per al pròxim curs ja es podrà posar en marxa aquest acord. Principalment, el que busca és fomentar la participació dels joves en aquests exàmens que, fins a l’any anterior, era desconegut per als estudiants.

Aquests exàmens, de fet, fa molts anys que es convoquen a l’ambaixada espanyola i que es podien fer a Andorra. Al 2021 se’n van fer 89 al país, “amb possibilitats de creixement important de cara al futur”, ha assenyalat el director del Instituto Cervantes de Toulouse, Juan Pedro Basterrechea. Arran d’aquest conveni, es podran celebrar dintre dels centres educatius del Principat. Per tant, serà molt més fàcil per als alumnes. Així mateix, tindran un 30% de descompte en el preu que actualment es cobra, “és una molt bona oportunitat”, ha remarcat Vilarrubla.

L’objectiu final d’aquest conveni és potenciar l’obtenció d’aquests diplomes com a eina de currículum. “En aquest món globalitzat, la mobilitat estudiantil i de treball és essencial per als joves, i per als no tan joves, i això requereix certificats que certifiquin les competències que es tenen”, ha explicat Basterrechea. Per tant, el que es vol és començar a difondre les proves, “i posar-les en valor”, ha remarcat Vilarrubla. Fins ara, els DELE no tenien una gran afluència, “però els estudiants andorrans tenen la sort de ser, la majoria d’ells, bilingües, i ja tenen el recorregut més difícil fet”, ha assenyalat el director.

Actualment, els DELE es fan a 130 països d’arreu del món, on hi ha 1.200 centres d’examen i on es fan les proves de forma simultània. “A tot arreu, el més difícil és adquirir la competència comunicativa, i els andorrans això ja ho tenen”, ha explicat Basterrechea. Per tant, el que caldria és familiaritzar-los amb les proves. En aquest sentit, Vilarrubla ha remarcat que es deixarà en mans de cada centre educatiu la forma en la qual es vulgui procedir, tal com passa amb els exàmens oficials de francès. “La preparació ja es fa a les aules, però aquells que vulguin, de forma voluntària, els dimecres a la tarda podran fer simulacres que donin més seguretat als alumnes”, ha assenyalat la ministra.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending