Els escolars aprenen que cal fer en cas de ser testimoni d'una allau

Els alumnes de 10 i 11 anys de l'Escola Francesa d'Encamp han consolidat els continguts treballats a la classe de llengua i medi d'Andorra

Els alumnes escolten les instruccions del monitor.
Els alumnes escolten les instruccions del monitor. M.A.A.

El sector de Grau Roig  ha acollit aquest divendres un dels tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per a estudiants d’entre 10 i 14 anys dels tres sistemes educatius del país.  Els alumnes de 10 i 11 anys de l'Escola Francesa d'Encamp han consolidat els continguts treballats a la classe de llengua i medi d'Andorra. En aquesta ocasió, el taller s'ha centrat en les accions que cal fer en cas de ser testimoni d'una allau o si n'ets víctima.

Els tallers de nivologia estan organitzats pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el departament de Protecció Civil. L’objectiu d’aquesta iniciativa pràctica, que s’emmarca en el curs de capacitació bàsica en Protecció Civil per sensibilitzar-los davant de situacions de riscos naturals que s’imparteix cada any a les escoles des del 2012, és donar una formació pràctica perquè els joves actuïn de manera correcta i ràpida en una situació de risc o d’emergència. 

El taller específic de nivologia i actuació en casos d’allaus, s’allargarà fins a l’1 d’abril, i és un curs sobre el terreny en què participen uns 370 alumnes de 13 i 14 anys de l’Escola Andorrana; així com uns 450 d’entre 10 i 11 anys del sistema educatiu espanyol i francès, a través de l’àrea de Formació Andorrana. Essent un curs pràctic, les estacions d’esquí faciliten els seus professionals i un espai per poder dur a terme el taller a les seves instal·lacions. Col·laboren el projecte els bombers i la Creu Roja.

Comentaris

Trending