Es consolida una activitat extraescolar per impulsar l’ús responsable de pantalles i videojocs

La nova edició s’ha impulsat després de fer una valoració positiva de la prova pilot que es va fer el curs passat, i que va tenir bona acceptació per part de famílies i alumnes

Comentaris

Nens jugant a videojocs
Nens jugant a videojocs

Aquest dilluns s’ha iniciat una nova edició de l’activitat extraescolar en l’àmbit dels esports electrònics a les escoles Germans Riba d’Ordino i Sagrada Família. Aquesta segona edició s’ha decidit impulsar després de valorar de forma molt positiva la prova pilot que es va fer el curs passat i la bona acceptació per part de famílies i alumnes. L’objectiu primordial de l’activitat és educar els infants en l’ús responsable de les pantalles digitals i videojocs, així com també formar persones competents en el món virtual.

Aquesta iniciativa també hauria de permetre conèixer diferents modalitats de jocs electrònics i els seus usos en la societat; practicar els esports electrònics des d’una vessant educativa; adoptar una actitud reflexiva envers els esports electrònics i reconèixer i respectar les habilitats dels companys. Es realitzaran un total de 8 sessions de 2 hores de durada i cadascuna d’elles tindrà un objectiu concret que es treballarà abans, durant i després de la part purament de joc. L’activitat s’inclourà en el conjunt d’esports que, setmanalment, s’ofereixen als alumnes inscrits als esports extraescolars. Es tractaran els següents temes: hàbits saludables, ús dels videojocs, capacitats físiques, regulació emocional, ciberassetjament, seguretat a les xarxes, igualtat de gènere i treball en equip.

S’entregarà als pares i mares informació prèvia a cada sessió relacionada amb el taller que es desenvoluparà aquella setmana. A la finalització del trimestre, les famílies rebran un decàleg per a un bon ús dels videojocs realitzat pels infants. Així mateix, es realitzarà una enquesta Inicial als alumnes per conèixer els antecedents, així com els hàbits que tenen els infants respecte a l’ús dels videojocs. Al finalitzar es realitzarà una enquesta de valoració per conèixer la satisfacció dels infants i una a les famílies per conèixer la valoració que fan de la prova pilot, tant pel que fa als continguts planificats a les sessions com al retorn que les sessions han tingut a casa.

Paral·lelament a aquesta activitat, el Centre de Formació al Llarg de la Vida oferirà als pares que així ho vulguin, una xerrada sobre ‘Videojocs: ús i abús’, que inclourà consells pràctics en la convivència dels videojocs i les pantalles amb la vida familiar, escolar i personal dels seus fills.

Etiquetes

Comentaris

Trending