Entre dubtes i indignació en alguns claustres educatius pel manteniment de reunions presencials

El ministeri hauria considerat que les trobades laborals dels ensenyants està justificat que ni siguin telemàtiques ni siguin només entre dues persones, això sí, adoptant mesures com el distanciament i l’ús obligatori de mascareta

Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes. ARXIU

Un grup d’ensenyants, especialment dels centres educatius congregacionals del país, tenen dubtes i alhora certa indignació davant el fet que es mantinguin reunions presencials amb una participació de persones que supera amb escreix les dues que fixa el darrer decret governamental de mesures per combatre la propagació del coronavirus. Creuen que allò que va més enllà de les classes pròpiament dites, s’hauria de fer de manera telemàtica.

En aquest sentit, alguns dels docents han reclamat que es controli perquè en alguns sistemes educatius o centres sí que es fomenten les trobades telemàtiques i, en d’altres, malgrat que es miri de rebaixar l’aforament o es divideixin els claustres en dos grups o més, en funció del nombre de persones que el constitueixin, continuïn havent-hi reunions presencials que apleguen deu ensenyants o més.

Segons algunes fonts, el ministeri d'Educació hauria permès que malgrat les darreres directrius dictades, hi pugui haver reunions presencials per ordenar l’activitat lectiva o el que s’escaigui en el marc de la jornada laboral. Però alguns dels docents afectats creuen que s’està assumint un risc innecessari quan fora de la classe amb els alumnes, la resta de tasques es poden fer de manera telemàtica. La indignació, però, sempre va per barris, atès que hi ha qui considera que el rerefons de tot plegat és que “alguns es volen estalviar feina”.

Comentaris

Trending