Educació prioritza el diàleg en la polèmica del vel però no descarta passar el cas a Afers Socials

Vilarrubla assegura estar “convençuda” que es podrà convèncer la família de l’adolescent que ha de seguir la normativa del Lycée però avisa que, si no és possible, es passarà al segon estadi del protocol d’absentisme amb la Batllia com a possible destí de l’afer

Vilarrubla i Pallarés, entrant a la sala de premsa de Govern.
Vilarrubla i Pallarés, entrant a la sala de premsa de Govern. SFGA/ C.ESTEVE

El Govern segueix prioritzant el diàleg com a fórmula per reconduir la polèmica sorgida al Lycée amb una alumna que no va al centre perquè se l’impedeix fer-ho amb vel. La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, es mostra convençuda que es podrà trobar una solució que, això sí, ha de passar perquè l’adolescent torni a l’escola sense el hijab. Ara bé, també deixen clar que si l’acord no és possible, es continuarà amb el protocol per absentisme que, fins i tot, podria acabar portant el cas a la Batllia.

Des del ministeri s’ha volgut refermar que “donem tot el suport a la normativa interna del Lycée”. Vilarrubla ha recordat que està “acceptada per les famílies” i que, a més, “avalada pel conveni francoandorrà en matèria d’Educació”. Aquest, ha remarcat, “deixa clar que s’ha de garantir el principi de laïcitat”. I, per tant, “no hi ha cap dubte que un alumne ha de complir el reglament” del centre.

Vista aèria d'una part del Lycée Comte de Foix.

Relacionat

La família de la nena del vel manté la pugna per una discriminació que Govern descarta del tot

I, al mateix temps, hi ha “l’obligació que tots els infants estiguin escolaritzats, perquè és un dret i un deure”. Per això, “aplicarem el decret d’absentisme”. És el que s’està fent ara, en un primer estadi: el del diàleg amb la família, al qual es vol donar prou marge. “Volem fer-los entendre que la normativa s’ha de complir i que anar a l’escola està per damunt de tot, que hi ha molts llocs on la noia pot portar el vel, però no a l’escola”, ha afirmat la ministra.

Vilarrubla ha indicat que “el Lycée també aposta per aquesta via” i s’ha volgut mostrar optimista. “Tinc el convenciment que arribarem a una bona solució, sobretot perquè tots els nens i nenes necessiten anar a l’escola. Crec que amb voluntat ho aconseguirem”, ha comentat. I, tot i això, també ha avisat que, en cas contrari, l’afer no s’abandonarà. Al contrari.

Una imatge de l'exterior del Lycée.

Relacionat

Educació tracta com un cas més d’absentisme escolar l’afer de la menor amb vel que no va al Lycée

Llavors, es continuaria aplicant el segon estadi del protocol. I això implicaria passar el cas a Afers Socials. “Actuaria per veure si hi ha un infant en risc, que és un dels motius que pot estar al darrere d’una situació d’absentisme. I si es determina que existeix aquest perill, es podria arribar a la Batllia”, ha explicat la ministra d’Educació. És un escenari que no es desitja, però que tampoc es descarta. “Les decisions que pot prendre el batlle són sempre en funció del que ells creuen que és el millor per aquest infant”, ha recordat Vilarrubla.

Façana del Lycée.

Relacionat

Denúncia policial contra el Lycée per suposat maltractament per no permetre una alumna portar vel

Comentaris (6)

Trending