Educació tracta com un cas més d’absentisme escolar l’afer de la menor amb vel que no va al Lycée

El ministeri i la delegació de l’ensenyament francès mantenen contactes amb la família com en altres situacions de renúncia a l’escola per tal que deposin la seva actitud i els dos germans -una nena i un nen d’onze anys- tornin a classe

Una imatge de l'exterior del Lycée.
Una imatge de l'exterior del Lycée. Toni Solanelles

El ministeri d’Educació i la delegació de l’ensenyament francès estan fent els contactes pertinents amb la família de la menor que voldria acudir amb vel al Lycée i que davant la negativa del centre a mostrar qualsevol símbol religiós ha decidit no acudir a classe. De fet, la mare de la menor ha deixat de dur a l’escola no només la nena sinó també el seu germà bessó. Tots dos tenen onze anys. Educació assegura que el cas, ara per ara, es tracta com qualsevol altra situació d’absentisme escolar.

La mare dels dos germans té interposada una denúncia davant la policia contra diversos integrants de la comunitat educativa del Lycée per uns suposats maltractaments i assetjament en impedir que la nena pugui accedir al recinte escolar amb el vel posat. Els dies que ho ha provat, se l’ha mantingut en alguns moments al marge del grup per intentar fer-la recapacitar, igual com s’ha fet i es continua fent amb la dona adulta, que no accepta raons.

Quan una família inscriu els seus fills a l’escola, recorden les autoritats educatives franceses al Principat, ja tenen constància que hi ha un reglament que cal respectar-los. I si no es respecta la norma, els alumnes en qüestió no es poden acollir

Tant des del ministeri com des de la delegació francesa d’ensenyament es té clar -al marge del que al seu dia puguin acabar determinant els tribunals- que el vel és un objecte que contravé la normativa establerta en matèria educativa de caràcter laic. En aquest sentit, França ho té molt clar i el reglament intern del Lycée s’aplica de manera igual a tots els racons del món on hi té obert un establiment educatiu.

“S’està tractant com qualsevol cas d'absentisme, és a dir parlant amb la família per reconduir la situació”, han manifestat fonts oficials del ministeri d’Educació. Aquestes manifestacions van en línia amb la delegació francesa de l’ensenyament, amb la qual també ha contactat l’Altaveu. Els responsables del sistema educatiu francès al Principat estan en contacte permanent amb la família per animar els dos germans a què tornen a l’escola, això sí, complint la reglamentació del centre escolar.

En aquest sentit, el delegat de l’ensenyament francès, Denis Dekerle, ha deixat clar que quan una família inscriu els seus fills a l’escola ja tenen constància que hi ha un reglament que cal respectar-los. I que si no es respecta, els alumnes en qüestió no es poden acollir. En aquest sentit, i vista la situació ara per ara, el responsable educatiu lamenta que no puguin seguir en el sistema educatiu francès.

Façana del Lycée.

Relacionat

Denúncia policial contra el Lycée per suposat maltractament per no permetre una alumna portar vel

Vist que per al germà de la noia que voldria lluir vel a classe -el reglament intern del Lycée impedeix mostrar qualsevol símbol religiós de qualsevol mena i confessió- no hi hauria cap impediment, el primer repte de les autoritats educatives és aconseguir que el noi torni immediatament al centre. Però la posició de força que està exercint des de fa algunes setmanes la mare ara per ara ho impedeix.

El Lycée posa a disposició dels dos menors tant els integrants de la direcció com la totalitat de l’equip pedagògic per reintegrar els dos germans a l’escola sense cap mena de problema sempre i quan la noia vagi sense vel. Perquè, han assegurat les fonts, des del moment que la menor, per voluntat pròpia o per imposició maternal, vulgui continuar duent posat el vel, “no té lloc en el sistema educatiu francès”.

Etiquetes

Comentaris (42)

Trending