Educació posa en marxa el procés de reflexió per garantir el bon ús de la tecnologia a l’escola

Una de les línies estratègiques del ministeri per aquest curs és definir amb precisió i des del punt de vista tant pedagògic com tècnic fins on ha d’anar la utilització de les eines digitals

Un moment de la final de la desena edició de la First Lego League.
Un moment de la final de la desena edició de la First Lego League. Toni Solanelles

El ministeri d’Educació està a punt de posar en marxa el procés de reflexió per garantir el bon ús de la tecnologia a les escoles. Sobre la taula hi ha el debat, per exemple, de si la introducció de les tauletes com una eina de treball habitual a l’aula ha estat una bona iniciativa o cal revertir-la. Tot plegat forma part “d’aquesta reflexió”, ha reconegut el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, que ha recordat que la bona utilització dels mecanismes digitals és “una línia estratègica” del ministeri.

Bardina ha explicat que el treball s’iniciarà tant “prop del professorat com de l’alumnat”. I que també s’han de tenir en compte aspectes tècnics. De fet, la idea és poder definir amb precisió i des del punt de vista tant pedagògic com tècnic fins on ha d’anar la utilització de les eines digitals. El número 2 del ministeri d’Educació no s’ha volgut avançar als esdeveniments, per molt que, per exemple entre els afiliats al Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), hi ha majoria que estan a favor de fer marxa enrere en algunes qüestions, com per exemple la generalització de les tauletes.

El número 2 del departament no s’ha volgut avançar als esdeveniments, per molt que, per exemple entre els afiliats al SEP, hi ha majoria que estan a favor de fer marxa a la generalització de les tauletes

Bardina s’ha referit a aquesta qüestió durant la final de la First Lego League, que arriba enguany a la desena edició i forma part del projecte curricular de la segona ensenyança de tots els sistemes educatius. La robòtica fomenta “espais de creativitat en el marc de la utilització de les noves tecnologies”, ha destacat el secretari d’Estat. El certamen va néixer amb l’objectiu d’incentivar les formacions STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) a les escoles del país. I, en especial, es vetlla perquè les branques més tècniques i científiques del coneixement “s’obrin al món femení”.

D’aquí que la presència d’un bon nombre de noies a la final de la Lego League que s’ha estat celebrant aquest matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha satisfet d’allò més Josep Anton Bardina. També s’ha mostrat “molt content” de ser el patrocinador del certamen el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que ha celebrat com amb el transcurs dels anys han pogut veure com nois i noies que participaven en finals precedents han tingut “carreres universitàries tecnològiques com a destinació final” de la seva formació acadèmica.

Nadal ha ressaltat que des de fa alguns anys, Andorra ja va directe a la final del campionat d’Espanya de la matèria, sense haver de passar primer pel campionat català. Aquest fet també és un al·licient per als joves. I per a Andorra Telecom és un al·licient poder introduir la tecnologia i el seu bon és a l’escola i entre els joves, perquè una de les vocacions de la companyia és, també, fomentar l’aproximació de l’escola als àmbits tècnics. “Per això estem molt satisfets d’aquesta iniciativa i estem molt contents de ser-ne els patrocinadors”, ha sentenciat Nadal.

Comentaris (2)

Trending