Educació considera ben dissenyada i adequada la prova per consolidar interins de català i socials

El ministeri farà exàmens adequats en cadascuna de les convocatòries que realment s’acabin fent -en principi quatre per cobrir 26 places- i en altres processos de selecció “hi pot haver canvis però el nivell de dificultat ha de ser similar”

La seu del ministeri d'Educació està situada a l'edifici del Molí, a Sant Julià.
La seu del ministeri d'Educació està situada a l'edifici del Molí, a Sant Julià. Toni Solanelles

El ministeri d’Educació considera que la prova de la primera convocatòria per consolidar docents interins en matèria de català i socials estava ben dissenyada i era “perfectament adequada” al que es fa a les escoles. A més, no representava cap novetat extraordinària perquè en processos anteriors s’havien fet exàmens similars. La idea del departament, segons que ha explicat a l’Altaveu el seu màxim responsable, Ladislau Baró, és que totes les convocatòries del mateix procés, quatre com a molt, siguin idèntiques. I posteriorment, si surten places d’altres àmbits, “hi pot haver canvis però el nivell de dificultat ha de ser similar”. 

Baró ha reconegut que la situació que s’ha creat és “un problema per un excés de suspensos” perquè hi havia “l’expectativa que hi hauria més gent que la superaria” i aquesta circumstància no agrada. Però és té la constatació i la tranquil·litat que les coses s’han fet bé. “Dels plecs de bases que s’han fet de convocatòries d’oposició tant del propi ministeri com de l’administració pública en general crec que és dels més complets”. I les possibilitats de revisió i de correcció s’han fet “escrupolosament”. Més encara, “l’adequació del contingut de la prova al que s’està fent a les escoles, des del nostre punt de vista, i m’ho he estat mirant també en més detall, és perfectament adequat”.

El titular ministerial reconeix que va tenir dubtes, en la part escrita de la prova i el fet d’haver de construir una seqüència competencial que s’estengués de 10 a 12 sessions, de si hi havia prou temps. Però “després m’ho he fet explicar bé, ho he mirat bé i, efectivament, hi havia temps”. I encara més, recorda que la prova que es va fer fer no era cap novetat. “Alguns de les proves que s’havien fet des d’Educació, en matèria de disseny curricular, eren programacions de 8 a 10 sessions amb uns exàmens que duraven quatre hores; aquest eren de 10 a 12 i duraven sis hores”. En conseqüència, hi havia antecedents amb plantejaments similars i hi havia temps a parer del ministeri.

Una recent reunió de la junta del SEP amb el cap de Govern.

Relacionat

El SEP es mobilitza per entendre ‘l’escabetxina’ del concurs de professors de català i socials

Ladislau Baró rebat també algunes crítiques que es fan al fet que suposadament no s’hauria exposat que seria necessari dominar normatives que emmarquin el món de l’educació. Vaja, que s’ha de conèixer legislació. En aquest cas, en la prova oral. I això és una dificultat o una característica que es repeteix en moltes de les oposicions a tota l’administració andorrana. Però ja aclareix el ministre que, tenint en compte que els processos opositors cada vegada són més complicats, “en aquest he trobat que la legislació requerida era abastable”

“Per tant, des d’aquest punt de vista no hi trobo cap mena de problema” i, a més a més, fa mitja broma un ministre que se’l veu preocupat per la situació tot indicant que que “hi ha una prova del coto fluix, i que és que hi ha gent que ha tret bones notes i ho ha fet bé”. I no hi ha cap intenció d’abaixar el nivell. De fet, les proves d’aquesta tongada de convocatòries, dues a la primavera i dues a la tardor com a molt tarda, seran “idèntiques”. I si surten més endavant més places d’altres àmbits, “hi pot haver canvis, però jo diria que el nivell de dificultat ha de ser similar”

Comentaris (7)

Trending