Educació confirma dos expedients per falta greu pel cas de l’escolar menor extraviat

El ministeri es fixa un màxim de dos mesos per resoldre l’afer, que implica un mestre d’educació física i una col·laboradora educativa

T

T. Solanelles / B. Noya

Comentaris

El ministre d'Educació, Ladislau Baró, considera que és aviat per treure conclusions.
El ministre d'Educació, Ladislau Baró, considera que és aviat per treure conclusions. sfga

El ministeri d’Educació té oberts dos expedients informatius, un lligat al mestre i una altra a la col·laboradora educativa,  en relació al cas de l’alumne de cinquè de primària de l’Escola andorrana d’Escaldes que el dia 3 d’aquest mes es va extraviar en una sortida a la zona del camí ral de la Massana i que no va ser trobat a faltar pels dos adults que acompanyaven un grup de catorze menors. Tampoc la resta d’escolars haurien dit res. La sanció que pot derivar de l’expedient pot suposar la suspensió d’un temps de sou i feina.

Aparentment, en un moment donat de la sortida, emmarcada en una descoberta del medi natural al tomb d’una classe d’educació física, de la qual és especialista el mestre expedientat, el nen implicat va tenir un problema amb els cordons d’una de les vambes. Es va acotar un moment per refer els nusos i quan es va reincorporar, segons fonts coneixedores de la sortida, ja havia perdut de vista la resta del grup. Hauria avançat uns metres fins que en una intersecció hauria agafat un camí equivocat i al cap d’una estona, en veure’s perdut, va seure en unes escales que hi ha a prop de la capella de Sant Antoni de la Grella.

El nen i el seu pare es van trobar a la capella de Sant Antoni.

Relacionat

Educació ‘investiga’ l’oblit d’un escolar de primària en una sortida al camí ral de la Massana

Allí va ser on el va trobar un caminant que acabaria sent el qui, via telefònica i a petició del menor, el va acabar posant en contacte amb el seu pare i es va desfer la pèrdua, tal i com ha anat explicant l’Altaveu. El titular d’Educació, Ladislau Baró, s’ha referit breument al cas aquest dimecres en un acte al centre d’FP d’Aixovall i s’ha limitat a indicar que el cas “s’està investigant i encara és molt aviat per extreure’n conclusions”.

Les conclusions s’hauran d’adoptar en el marc de l’expedient que es va incoar aquest dilluns i que està encara en una fase molt incipient. Segons les fonts ministerials consultades, el departament s’hauria donat un parell de mesos per resoldre del tot la qüestió. Menor i docent ja haurien tingut anteriorment un altre petit incident. De fet, la família del menor ja havia alertat fins i tot en cursos anteriors d’anomalies relacionades amb l’escolar.

Rètols indicadors al camí ral de la Massana.

Relacionat

“El crio deuria estar una hora extraviat i el mestre encara l’acusava de no haver seguit les pautes”

I de l’oblit del 3 de maig la direcció del centre escaldenc n’era conscient des del mateix moment que el nen va tornar a l’escola conduït pel seu pare. El progenitor va anar directe a direcció quan la resta del grup encara no havia arribat al centre escolar. Aparentment, i això segons els propis progenitors, el ministeri no va ser conscient del cas fins la setmana passada, quan la mare del menor va contactar directament amb el departament en no tenir notícies de la direcció de l’escola, que s’havia compromès a mantenir la família informada dels passos que s’anaven donant.

Més enllà del comportament o caràcter del menor, de deu anys, l’actitud del docent aparentment hauria estat també fora de lloc. I això és el que haurà de tenir en compte, també, l’expedient obert. Hores d’ara es considera el fet com a susceptible d’esdevenir una falta greu comesa per part dels dos educadors que acompanyaven el grup. I pot suposar la suspensió de sou i feina, això sense comptar que algun dels implicats tingui ja algun antecedent. Totes les parts han exigit l’aclariment total del cas i que s’adoptin les mesures que s’hagin d’adoptar.

Comentaris (11)

Trending