Educació ‘investiga’ l’oblit d’un escolar de primària en una sortida al camí ral de la Massana

El menor, d’una classe de cinquè de l’Escola andorrana d’Escaldes, s’hauria despistat en una cruïlla de camins i cap dels integrants de l’expedició, amb un mestre i una col·laboradora educativa, no el van trobar a faltar fins que ja eren al centre

El nen i el seu pare es van trobar a la capella de Sant Antoni.
El nen i el seu pare es van trobar a la capella de Sant Antoni. ARXIU

Educació està analitzant el cas d’un menor que el 3 de maig s’hauria perdut en una sortida escolar al camí ral de la Massana. L’infant, de cinquè de primària, es va despistar en una intersecció de camins, però no només en aquell moment no se’n van adonar la resta d’integrants de l’expedició sinó que no van saber de la situació quan la classe ja tornava a estar al centre d’on havien sortit. I és que el menor hi va arribar abans perquè el va anar a cercar un dels seus progenitors alertat per un home que passava per la zona i es va topar amb l’infant.

Les diverses fonts consultades han explicat que la sortida, d’una classe de cinquè de primària de l’Escola andorrana d’Escaldes, estava emmarcada en una jornada d’educació física de les que es realitzen a mode transversal, en què s’aprofitava també per aprofundir en el coneixement del medi. Hi anava el docent responsable de l’activitat i una col·laboradora educativa. En un moment de la caminada, com s’ha dit, un dels menors es va despistar i es va extraviar un dels camins.

Aparentment, ningú se’n va adonar de la falta del menor, que en un moment donat es va creuar amb un adult que també estirava les cames per la zona. Segons les fonts consultades, l’infant li va explicar la situació i li va demanar si podia contactar telefònicament amb el seu pare. El contacte hauria estat fructífer i en poc temps el progenitor hauria recollit el seu fill a l’altura de la capella de Sant Antoni i l’hauria retornat a l’escola. Sortosament, l’infant no va córrer cap perill efectiu ni menys encara cap dany.

Però el fet que el nen extraviat, en ser retornat a l’escola pel pare i, per tant, en cotxe, arribés abans que la resta de l’expedició, que havia fet la ruta a peu, va evidenciar la seva situació. I va ser evident que ni el docent ni la col·laboradora no havien advertit aparentment l’absència del menor. O, com a mínim, va quedar al descobert que s’havia perdut. De fet, va ser la directora del centre qui va avisar el mestre després que el pare es presentés amb el menor davant la directora. El fet, s’ha dit, va esdevenir-se el 3 de maig, un dimecres.

En fi, que des del ministeri d’Educació s’estaria analitzant la situació i, segons algunes de les fonts consultades, que han assegurat que d’entrada no hi ha hagut denúncia policial però sí que hi ha hagut queixes formals de la família, els responsables del departament podrien incoar un expedient disciplinari als dos educadors per la presumpta comissió d’una falta que seria considerada greu.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending