Educació aprova la creació del títol de màster en gestió musical

La creació d’aquests estudis s’ha fet a proposta de la Humanium International University

La universitat Humanium és la que promou el títol.
La universitat Humanium és la que promou el títol. ARXIU

El consell de ministres ha aprovat, a proposta de la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el títol estatal de màster en gestió musical. La creació d’aquests estudis s’ha fet a proposta de la Humanium International University, un centre del qual més enllà de la presentació fins ara no se n’havia sabut res i estava fins i tot domiciliat en un espai que també acull un reconegut Coworking al centre d’Andorra la Vella.

Aquest màster ha de proporcionar als estudiants que el cursin les competències necessàries per esdevenir professionals capaços de planificar i gestionar processos relacionats amb la creació, direcció, producció interpretació, enregistrament i difusió de la música. L’obtenció del títol ha de permetre al titulat treballar com a assessor musical i cultural d’empreses, de mitjans de comunicació i d’institucions públiques, de gestor o de director de festivals, o d’investigador en equips de recerca en un context de R+D+I, entre d’altres.

L’obtenció del títol ha de permetre al titulat treballar com a assessor musical i cultural d’empreses, de mitjans de comunicació i d’institucions públiques, de gestor o de director de festivals

El títol de màster té una càrrega de treball de 120 crèdits europeus distribuïts en quatre semestres amb una càrrega de 30 crèdits europeus cadascun entre obligatoris, optatius i de lliure elecció. El següent pas per tal que aquests estudis esdevinguin una realitat és que es presenti un pla d’estudis, que haurà de ser acreditat favorablement per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA) i després aprovat pel Govern.

Tal com estipula la Llei de l’ensenyament superior, el Govern estableix les titulacions que tenen caràcter estatal i que s’estructuren sobre la base dels cicles establerts en el marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), i queden referenciades en el Marc andorrà de titulacions de l’ensenyament superior d’Andorra (MATES). El primer cicle condueix al grau de bàtxelor i bàtxelor d’especialització, el segon al de màster, i el tercer al de doctor.

Comentaris

Trending