Educació admet el temor que el cas dels edictes acabi provocant recursos a la justícia

Des del ministeri es defensa que calia corregir l’error de càlcul, que ha acabat deixant sense plaça dos docents a qui inicialment se’ls havia atorgat, perquè “era necessari respectar el plec de bases escrupolosament”

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. SFGA / C.Esteve

Educació admet que l’afer dels edictes per consolidar places de docents pot acabat, novament, a la Batllia. I això és el que s’intenta evitar amb la reunió que la ministra, Ester Vilarrubla, mantindrà amb els aspirants afectats. L’objectiu, segons s’ha indicat des del departament, és ser “el màxim de transparents”. Es té clar, però, que la via judicial sempre està oberta i no s’amaga que, vist el rebombori que s’ha generat, la possibilitat que el cas acabi a la Batllia és elevada.

I és que el canvi de notes en corregir l’error de les fórmules mal introduïdes a l’Excel que havia de calcular-les ha deixat dues persones sense la plaça que, inicialment, se’ls havia atorgat. Des del ministeri, però, es defensa que la modificació era necessària. Així ho ha explicat la directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagés. “Reconeixem l’error i el corregim, que és el que hem de fer perquè cal respectar el plec de bases del concurs de forma escrupolosa”, ha comentat.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Relacionat

Educació nega favoritisme en els concursos i ho atribueix tot a “un error tècnic humà lamentable”

La voluntat del ministeri, ha afirmat, és “ser el màxim de transparent possibles”. En aquest context s’emmarca la reunió que ha de mantenir Vilarrubla amb els docents afectats. “Volem resoldre dubtes i donar explicacions”, ha avançat Pagés que, però, no amaga la sensació que podria ser insuficient per evitar que l’afer acabi judicialitzat.

I és que, ha reconegut, no seria estrany que algun dels perjudicats acabés portant el cas davant la Batllia. “És una via de recurs que està oberta per a qualsevol persona que consideri que l’ha de tirar endavant”, ha indicat la responsable del ministeri.

Comentaris (15)

Trending