Educació nega favoritisme en els concursos i ho atribueix tot a “un error tècnic humà lamentable”

La ministra convoca tots els docents que han arribat fins al final del procés, que lamenta que hagi quedat “tacat” per un “càlcul erroni” d’última hora, per escoltar un malestar que comprèn i adoptar les decisions que s’escaiguin

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. SFGA

Assegura que vol “donar la cara” i fer un “gest de transparència”. Per això la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha convocat per a dimarts una reunió amb tots els docents que han arribat fins al final del procés de selecció que posava en joc divuit places de diferents especialitats. Vilarrubla lamenta que els concursos hagin quedat “tacat” pel que considera “un error tècnic humà lamentable” que ha afectat directament, per bé i per mal, quatre persones. Això sí, nega favoritismes i assegura que un fet com el viscut els darrers dies no pot tornar a passar.

En declaracions a l’Altaveu, Vilarrubla entén “que hi hagi malestar” i “neguit” i per això vol escoltar en primera persona tots els implicats. Ja els ha enviat una carta, igual que l’ha enviada també als màxims responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), que han fet d’observadors de tot el procés. La titular d’Educació vol acollir “suggerències” després de donar explicacions. Si escau, a posteriori s’adoptaran decisions. Però hores d’ara no sembla que hi hagi de tornar a haver canvis.

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

Relacionat

El malestar pels concursos d’Educació puja de to i ja es plantegen accions judicials

Vilarrubla, com a màxima responsable del departament es mostra afligida per l’error de càlcul. Segons la ministra, es va introduir en el programa informàtic una fórmula incorrecta. Quan es va detectar l’error i es va corregir la fórmula, pràcticament totes les notes van canviar. Però en només dos casos hi havia canvis quant al fet de passar de tenir plaça a no tenir-la i a la inversa.

“És lamentable, sí, però no hi ha res més que un error humà, no hi ha cap altra interpretació, cap altra cosa”

Els errors es van donar, en un cas, en una ponderació, i en un altre, en una qüestió de mèrits. Els casos on després de comunicar l’adjudicació de plaça a una persona i després haver-la de deixar fora per atorgar el lloc a un altre candidat afecta les especialitats de tecnologia i filologia. “És lamentable, sí, però no hi ha res més que un error humà, no hi ha cap altra interpretació, cap altra cosa”.

La ministra ha explicat que el procés “ha estat llarg i feixuc, i que tot és millorable”, però que tot havia succeït al darrer moment per la fórmula errònia introduïda en un full de càlcul. Que fins llavors, tot havia succeït amb normalitat i amb la supervisió, per primer cop, del sindicat que, òbviament, tampoc no estava al cas de les fórmules matemàtiques. “La taca és aquí, en lloc més del procés”, ha reblat Vilarrubla que espera aclarir dubtes la setmana que ve, rebre suggerències i, si escau, adoptar decisions. Sense que hores d’ara se sàpiga quines poden ser. En tot cas, els últims càlculs són els bons i no hi haurà més canvis. O almenys, no es preveuen.

Comentaris (13)

Trending