Els docents reclamen que els interins de llarga durada puguin accedir a places de mobilitat interna

El SEP manté contactes, tant a nivell parlamentari com amb el ministeri d’Educació, per modificar la llei que regula la professió

Docents segueixen una formació.
Docents segueixen una formació. SFGA

Els docents reclamen que es crei la figura de l’eventual de llarga durada, que haurien de ser aquells que fa deu anys o més que presenten servei per a l’administració, amb la finalitat que puguin accedir a concursos de mobilitat interna sense que hagin d’esperar a la convocatòria de places externes. A més, el reconeixement d’aquesta figura hauria de fer possible que no calgués que aquests interins hagin de tenir la nacionalitat andorrana per poder accedir a aquells llocs que es convoquin internament.

La junta de govern del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) està mantenint diverses trobades tant amb els responsables del ministeri d’Educació com dels grups parlamentaris a fi de poder tractar la llei que regula la professió i introduir-hi canvis. Una d’aquestes modificacions hauria de ser la referida als eventuals de llarga durada, que té un símil recent en un canvi legislatiu que s’ha fet a l’Estat espanyol.

El cap de Govern i la ministra d'Educació en una visita a Santa Coloma.

Relacionat

Els docents interins s’aferren a una nova llei espanyola per exigir que se’ls faci fixes

El SEP, que ha activat els darrers dies una plataforma de comunicació per mantenir un millor contacte amb els seus afiliats i tots aquells actors del sector de la docència, explica en un comunicat que fins ara, en aquesta voluntat d’exposar el seu posicionament en relació amb els canvis legislatius que reivindiquen, tenen resposta de Demòcrates per Andorra (DA) i el Partit Socialdemòcrata (PS). Alhora, expliquen que en la propera comissió prevista, convocada per al mes de març, s’ha de tractar el desplegament del reglament sobre la carrera professional.

SALUT

Més enllà dels aspectes professionals estrictes, i donada la situació actual de pandèmia, els docents segueixen fil per randa els diversos protocols que es van aplicant, alhora que fan les reivindicacions corresponents en aquest àmbit. Així, en un comunicat emès aquest dilluns recorden que “hem traslladat les demandes dels afiliats al ministeri d’Educació en relació amnb la dotació de mascaretes FFP2 i la revisió dels protocols de confinament de maternal, així com propostes de millora tant per a primera com per a segona ensenyança”.

Representants del sindicat dels mestres i professors es van reunir divendres tant amb la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, com amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Des del Govern es volia donar resposta als neguits dels docents. “Un cop fets els aclariments, se’ns va suggerir que, degut als canvis continus de l’acció de la pandèmia sobre la població, donem un marge prudencial d’una o dues setmanes per poder aplicar, o no, alguna de les mesures proposades des del sindicat”.

Comentaris (4)

Trending