Els docents interins s’aferren a una nova llei espanyola per exigir que se’ls faci fixes

El congrés espanyol ha aprovat la Llei per a la reducció de la temporalitat al sector públic que fa que un eventual que porti cinc anys o més al lloc guanyi la plaça sense opositar

El cap de Govern i la ministra d'Educació en una visita a Santa Coloma.
El cap de Govern i la ministra d'Educació en una visita a Santa Coloma. Pilar Candel

Els grups de comunicacions, especialment telefòniques, pel personal eventual de l’administració andorrana bullen. Especialment els els docents interins. Consideren que el Govern, posat a copiar lleis, hauria de fer un calc d’una nova legislació aprovada a l’Estat espanyol que fa fixes sense haver de passar cap concurs aquells funcionaris interins que portin cinc anys o més al seu lloc de treball.

 

El congrés espanyol ha aprovat la Llei per a la reducció de la temporalitat al sector públic, pactada entre el govern espanyol, ERC i el PNB, que permet que els interins que fa cinc anys que ocupen una plaça “de caràcter estructural” la puguin guanyar sense opositar sotmetent-se a un concurs de mèrits. A més, i via disposicions addicionals, es força les administracions a convocar pel sistema de concurs les places ocupades per personal temporal almenys d’ençà del primer de gener del 2016.

El text s’ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, Podem, ERC, PNB, l’abstenció del PP, Cs, PDECat i CC, i el vot en contra de Vox, PRC, CUP. El text estableix que els interins que fa entre tres i cinc anys que ocupen la plaça sí que hauran d’opositar, però aquestes oposicions no podran ser eliminatòries. Un altre extrem de la llei estableix que les places que poden sortir per concurs no estan condicionades a no haver estat prèviament convocades.

Consideren els interins del sector educatiu del Principat que l’esmentada legislació s’hauria de prendre com a referència a Andorra. I que no es pot copiar “només allò que els convé a quatre, que són els que manen”, segons les fonts consultades. Encara que són conscients que molt difícilment es faci el pas, sí que exigiran a través dels canals que creguin oportú, que la nova legislació aprovada a Madrid es tingui en compte. Creuen que la consolidació de places que s’ha anat fent és molt pobra, extremadament lenta i que no resol un problema que troben que és “urgent perquè es corre el risc d’un enquistament si no és que l’enquistament ja s’ha donat”.

Comentaris (6)

Trending