Els docents francesos pregunten si és seriós que als 67 anys encara hagin de ser a l’escola

Trenta-cinc professors s'han tornat a manifestar aquesta tarda a la plaça del The Cloud contra la reforma de les pensions aprovada per l'executiu francès

Els manifestants mostrant la pancarta
Els manifestants mostrant la pancarta Albert Sanjuan

Trenta-cinc docents del sistema educatiu francès s’han manifestat aquest dimarts a la tarda a la plaça del The Cloud contra la reforma de la jubilació a França. La concentració ha estat silenciosa i han desplegat una pancarta on s’hi podia llegir si “Els professors de 67 anys a classe? És seriós”. El representant del sindicat de primària, Christophe Noguer, ha explicat que amb l’augment del període de cotització aquesta és l’edat que no rebran cap penalització a l’hora de cobrar la pensió.

Nova jornada de protestes a França contra reforma de l’augment de l’edat de jubilació passant dels 62 als 64 anys que ha aprovat el Consell de Ministres francès. A Andorra, una trentena de docents del sistema educatiu francès s’han congregat a la plaça del The Cloud per mostrar el seu rebuig. La protesta ha estat pacífica i han desplegat una pancarta on es pregunten si és seriós que amb 67 anys encara estiguin a classe.

Pancarta a l'entrada del Lycée Comte de Foix en una anterior jornada de vaga.

Relacionat

Una vintena de docents del Lycée Comte de Foix fan vaga contra la reforma de les pensions

El representant del sindicat de primària, Christophe Noguer, ha explicat que els professors comencen tard la seva incorporació al mercat laboral, fet que provoca que amb l’augment dels anys de cotització “fa que hagin d’estar fins als 67 anys haurem d’estar a les aules per no haver d’estar penalitzats amb una rebaixa del 5%”. Amb la mobilització d’avui “aportem el nostre gra de sorra i tenim clar que no serà determinant com les protestes a França”.

Els docents francesos durant la manifestació
Els docents francesos durant la manifestació

Noguer considera que “hi ha molts aspectes d’aquesta reforma que es poden tornar a negociar davant el rebuig tan important”. Volen que el sistema sigui més just i la reacció del Govern ha de ser davant del rebuig que s’ha mostrat al carrer. “Hi ha un principi de realitat i si el rebuig és molt gran seria de savis renegociar alguns punts o de retirar la reforma”, ha puntualitzat. Les accions de protesta continuaran, malgrat que és conscient que a Andorra costa molt mobilitzar-se.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending