Créixer en valors, l’alternativa a la Religió

L’assignatura tractarà continguts relacionals amb les emocions i la resolució de conflictes des d’una perspectiva de l’ètica

Bardina, aquest matí amb Olga Moreno, a l'exterior de l'escola andorrana de Santa Coloma.
Bardina, aquest matí amb Olga Moreno, a l'exterior de l'escola andorrana de Santa Coloma. A.S.

El curs escolar 2023-2024 ha començat amb una nova assignatura. Es tracta de la de Créixer en valors i que és l’alternativa que se’ls hi dona als alumnes del sistema educatiu andorrà que no vulguin cursar Religió. El secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha explicat que aquesta matèria respon al que fixa la modificació de la Llei qualificada d’Educació i de la Llei d’Ordenament del sistema educatiu andorrà arran del cas de la nena del vel. S’abordarà des de la disciplina filosòfica de l’ètica i dels valors.

Els alumnes de l’ensenyament obligatori que no vulguin optar per l’assignatura de Religió catòlica, aquest curs escolar podran cursar l’assignatura Créixer en valors. La matèria està disponible des d’aquest mateix dilluns, tal com estableix la llei del vel.

Tal com ha explicat Bardina, “es basa en uns coneixements cap a l’ètica i els valors. El programa s’ha estructurat d’uns continguts que es desenvolupen a l’educació primària i que van augmentant en complexitat, a partir del nivell i l’edat de l’alumne”. En aquest sentit, diu, que “va relacionat amb les emocions i la relació de la persona amb l’entorn i resolució de conflictes”.

https://youtu.be/SKzFwI9awU0

 

Des del Ministeri d’Educació encara no es disposen de les dades d’alumnes que cursaran Religió aquest curs. Josep Anton Bardina ha dit que en el curs 2022-2023 680 de 2.900 alumnes de primera ensenyança van estudiar aquesta matèria, mentre que en el cas de segona ensenyança ho fan fer només 26 de 1.500.

Comentaris (3)

Trending