Canvis en els ajuts a l’estudi per afrontar les conseqüències del coronavirus

El projecte de llei elimina el requisit de tres anys de residència per poder sol•licitar una beca per a ensenyament superior i també amplia la de matrícula a la formació professional

La Universitat d'Andorra, a Sant Julià.
La Universitat d'Andorra, a Sant Julià.

El Govern vol introduir modificacions en la Llei d’ajuts a l’estudi per facilitar l’accés a les famílies que es puguin haver vist afectades per les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. El canvi legislatiu, que ja ha estat tramitat al Consell General, preveu, entre altres mesures, eliminar el requisit mínim de residència per poder demanar una beca per a estudis superiors. També es vol facilitar els procediments de demanda i reduir els terminis d’atorgament.

El projecte de llei ha estat tramitat ja al parlament i modifica l’aprovat l’any 2014 que, reconeix el Govern, necessitava també “algunes millores”. Ara s’introduiran aprofitant que també s’han de prendre mesures per afrontar la situació generada per l’emergència sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19.

Un dels punts que s’haurà de canviar és la supressió del requisit de residència mínima de tres anys per poder aspirar als ajuts d’ensenyament superior. El text també incorporar diverses tipologies de famílies i el concepte de matrícula en la formació professional no superior.

Un altre canvi permetria a l’estudiant el manteniment de l’ajut en cas que la seva progressió acadèmica no fos prou satisfactòria. Això sí, sempre “per motius justificats”. També es proposa simplificar el procés de sol·licitud de beques fora de termini.

Etiquetes

Comentaris

Trending