Bona acollida a l’Ud’A de les assignatures per a la futura menció judicial en el màster de Dret

Cinc estudiants fan les dues matèries que s’ofereixen aquest semestre i un altre en fa només una; amb tot, no s’ha aconseguit motivar prou els professionals perquè segueixin les classes com a actualització

Presentació dels convenis entre l'Ud'A i el Consell Superior.
Presentació dels convenis entre l'Ud'A i el Consell Superior. Toni Solanelles

La Universitat d’Andorra (Ud’A) fa un bon balanç del nombre d’estudiants del màster de Dret que han decidit cursar les primeres assignatures que es posen en marxa aquest semestre en el marc del que, en el futur, serà una menció jurídica. Cinc alumnes s’han matriculat a les dues matèries i un sisè en farà només una. “Tenint el compte totes les circumstàncies, està molt bé”, afirma la directora del Centre d'Estudis virtuals i responsable dels programes d'extensió universitària de l’Ud’A, Montserrat Casalprim.

Mentre no es disposi de l’aprovació per part del Govern del nou títol d’Estat i del nou pla d’estudis, aquests 18 crèdits, dividits en cinc assignatures que seran la futura menció, s’oferiran com a assignatures optatives, i també s’obriran a totes les persones interessades com a curss d’actualització. Si entre els estudiants hi ha hagut una demanda que es considera més que interessant, “no hem aconseguit arribar als professionals com a cursos d’actualització”, reconeix Casalprim, conscient que cal temps.

La menció és fruit d’un triple conveni amb el Consell Superior de la Justícia amb l’ànim de despertar vocacions judicials i mirar de no tenir tantes dificultats per proveir l’administració de Justícia de secretaris judicials, batlles o fiscals. Actualment hi ha setanta persones que estan fent el bàtxelor de Dret, dels quals divuit s’estrenaran aquest curs. I 54 que fan el màster, entre els quals sis cursaran almenys una de les dues assignatures (Habilitats tècniques per a l’exercici de la jurisdicció i Deontologia de la judicatura) que s’imparteixen aquest semestre.

Tres dels estudiants que cursen les dues assignatures les fan dins del màster com a assignatures optatives. Dos més ja les cursaran com a actualització atès que ja havien fet totes les optatives que estableix la càrrega lectiva del màster. I malgrat tot les han volgut fer, el que demostra, segons Casalprim, l’interès que poden tenir les matèries i la futura menció judicial. Alhora, es recorda que molts dels estudiants ho són a temps parcial i aquestes assignatures de la menció són presencials, fet que no sempre facilita la millor conciliació possible.

Comentaris

Trending