Bardina entrega el premi nacional de l'estudi als cinc millors alumnes dels tres sistemes educatius

Tres estudiants de batxillerat i dos més de batxillerat professional han rebut el guardó acompanyat de 3.000 euros i la subvenció de la matrícula durant el primer cicle universitari

El secretari d'Estat d'Educació, Josep Anton Bardina, amb els cinc guanyadors del Premi Nacional a l'Estudi.
El secretari d'Estat d'Educació, Josep Anton Bardina, amb els cinc guanyadors del Premi Nacional a l'Estudi. SFGA/JAViladot

El secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, Josep Anton Bardina, ha lliurat aquest dijous el Premi Nacional de l'Estudi als 5 millors estudiants, tres provinents de batxillerat i dos del batxillerat professional de cada sistema educatiu. A banda del reconeixement públic al seu treball, els alumnes guardonats reben 3.000 euros cadascú i el govern els subvenciona la matrícula del primer cicle dels estudis superiors que hagin escollit. L'acte d'entrega ha tingut lloc al Museu de l'electricitat de Feda davant la presència de familiars i també nombroses autoritats com la subsíndica Sandra Codina.

Aquesta era la 21a edició dels premis i en tot aquest temps 79 joves han estat mereixedors del distintiu, que resulta que va ser impulsat per l'actual secretari d'Estat en la seva anterior etapa al ministeri. Bardina ha volgut destacar en el seu discurs que “ser els millors estudiants no és fruit de la casualitat sinó de l'esforç i el treball i les coses que s'obtenen amb esforç són les més valuoses”. Els ha animat a continuar en aquest camí en els estudis superiors que ara emprendran i “en la resta d'aspectes de la vida”.

Els guardonats són els alumnes amb el millor expedient acadèmic de cada sistema educatiu amb notes que freguen el 10 o fins i tot l'assoleixen. Els mereixedors d'aquest premi enguany han estat Àlex Farré, de l'Escola Andorrana de Batxillerat, Laia Dijkstra, del Col·legi Sant Ermengol, i Raquel Moreira del Lycée; i pel que fa a la branca professional, han rebut el distintiu Julian Ricardo López, del Centre de Formació professional i Leandro Miguel Marinho, del Lycée Comte de Foix. Tres dels guanyadors volen cursar estudis de Medicina, dos a la Universitat de Barcelona i una a la de Montpellier; mentre que els altres han escollit fer un grau en psicologia a la Universitat Autònoma de Madrid i un BTS de comptabilitat i gestió al Lycée Bellevue d'Albi.

 

Comentaris

Trending