Ball de xifres pel seguiment de la vaga al Lycée Comte de Foix

Estaria entre un 30% i un 65% segons les diferents fonts i les dades també són confuses a França

Comentaris

Una imatge de l'exterior del Lycée.
Una imatge de l'exterior del Lycée. Toni Solanelles

La vaga convocada aquest dijous per tots els sindicats d'ensenyament de França només ha tingut incidència en el Lycée Comte de Foix on ha estat seguida, segons fonts oficials, per 40 treballadors entre professors, consellers i 'surveillants' -personal que està al servei dels consellers principals d'educaciò-.  Altres fonts -pares i personal- fan esment a un seguiment del 65%. El Lycée compta amb uns 150 efectius.

La vaga no ha afectat la cantina i algunes classes s'han pogut fer amb normalitat ja que els professors de català i d'institucions andorranes no han seguit la mobilització perquè depenen del ministeri d'Educació i d'Ensenyament Superior i no de França. La incidència varia segons la versió oficial entre un 30 i un 40% o la de mares, pares i docents que s'enfila fins al 65 o 70%.  L'origen de la protesta és la gestió que està fent el govern francès de la Covid en els centres educatius.

Aquest dijous a França, el 62% dels treballadors de batxillerat no han anat a la feina, segons la Snes-FSU, organització sindical majoritària a secundària. A primària, fins al 75% dels mestres ha deixat buides les aules, segons el sindicat Snuipp-FSU. Com sol ser habitual en aquests casos, el ministeri d’Educació Nacional ha rebaixat aquestes xifres a un 30%. 

En qualsevol cas, es tracta d’una de les mobilitzacions més importants en el sector educatiu des del 2003. No només afecta el ministre d’Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer, sinó que també por complicar el panorama per a Emmanuel Macron quan falten menys de tres mesos per a la primera volta de les eleccions presidencials.

Comentaris (2)

Trending