Arrenca l’Escola d’Oficis de la Massana, una FP bàsica per a joves d’entre 16 i 18 anys

Aquest dimarts s’obre la preinscripció d’una nova especialitat educativa que d’entrada formarà auxiliars en serveis comercials i en manteniment d’habitatges i instal·lacions

Manteniment d'instal·lacions i serveis comercials són els dos diplomes que es posen en marxa.
Manteniment d'instal·lacions i serveis comercials són els dos diplomes que es posen en marxa. ARXIU

Escola d’Oficis de la Massana. Aquesta és la denominació una nova formació educativa que es posarà en marxa el curs que ve però per a la qual des d’aquest dimarts hi haurà obertes les inscripcions. Es tracta d’una formació professional bàsica, inicial, de dos anys de durada, dirigida a joves d’entre 16 i 18 anys que no cal que tinguin el graduat en segona ensenyança. De moment, la ‘casa dels oficis, neix amb dues especialitats: serveis comercials i manteniment d’habitatges i instal·lacions.

Els plans d’estudi d’aquest diploma professional que s’expedeix des del ministeri d’Educació es nodreixen de tres grans vectors: unes competències professionals, unes competències transversals i una estada formativa en empresa de 400 hores. Per poder accedir a aquesta formació cal ser nacional o resident o tenir permís d’estudis al país. I si escau i hi ha un informa favorable d’una comissió d’admissió, podrien arribar a entrar joves de 15 anys.

Les dues titulacions

Un dels dos diplomes que es posarà en marxa el proper curs és d’auxiliar de serveis comercials. Això dóna com a sortida professional ser auxiliar de dependent de comerç, auxiliar d’animació del punt de venda, auxiliar de venda, auxiliar de promoció de vendes, reposador, caixer/a o operari/a de comandes o operari/a de logística. Les competències tècniques específiques que s’oferiran tindran a veure amb realitzar operacions auxiliars de disposició i condicionament del punt de venda, aplicar tècniques d’atenció, comunicació i venda per a la satisfacció del client, col·laborar en la gestió del magatzem, emprar ginys mecànics i elèctrics per al trasllat i emmagatzematge de mercaderies i definir el propi projecte professional en el marc de les relacions laborals.

La segona titulació és la relativa a l’auxiliar de manteniment d’instal·lacions o d’habitatges, que dóna com a sortides professionals ser auxiliar de calefacció i climatització, auxiliar d’instal·lacions elèctriques i domòtiques o auxiliar de xarxes d’evacuació i lampisteria. En el marc dels plans d’estudi, les competències tècniques que s’hauran de dur a terme és la realització d’operacions bàsiques de lampisteria, realitzar operacions bàsiques de calefacció i climatització, realitzar operacions bàsiques d’electricitat i domòtica, i definir el propi projecte professional en el marc de les relacions laborals.

escola
Edifici de l'Escola francesa de la Massana, que acollirà la seu central d'aquesta nova escola.

A part de la formació tècnica específica, ja s’ha dit, també n’hi haurà una altra de transversal. En certa manera una mena de reforç en llengües (catalana, francesa, castellana i anglesa), ciències, social i matemàtiques aplicades a la professió, tutoria individual i grupal, projecte d’emprenedoria, educació física i projecte professional personal. L’Escola d’Oficis tindrà la seva seu central a l’Escola francesa de la Massana, a la plaça de l’Església, però també tindrà altres emplaçaments. La preinscripció, s’ha explicat, s’inicia aquest dimarts i es perllonga fins al 21 de maig del 2021. En línia es pot fer a www.infoeducacio.ad. La matrícula ordinària serà entre el 5 i al 15 de juliol.

Etiquetes

Ester Vilarrubla i Xavier Campuzano durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

Relacionat

Educació inclou la branca d'estètica i perruqueria en la reforma de la formació professional

Comentaris (2)

Trending