Andorra i Espanya treballaran per homologar les titulacions

L’acord ha arribat en el marc d’una trobada que s’ha portat a terme a Madrid en el si de la Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa

La Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa
La Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa Govern d'Andorra

Aquest dimarts s’ha portat a terme, a Madrid, la Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa. Aquesta comissió es reuneix una vegada a l’any de forma alternada entre els dos països. En aquesta ocasió, a més de tractar diversos temes, s’ha acordat la creació d’una taula de treball per a homologar les titulacions en els dos sentits.

A la trobada a Madrid, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el secretari d’Estat d’Educació d’Espanya, Alejandro Tiana, han acordat constituir un grup de treball bilateral que permeti elaborar un conveni de reconeixements i homologacions de les titulacions. Es faria tant a les d’ensenyament superior com a les de formació professional que s’hagin expedit a ambdós països.

D’altra banda, durant la primera part de la trobada, s’ha aprofundit sobre els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius, les infraestructures escolars a l’espanyol i les proves DELE (Diploma de Español Lengua Extranjera del Instituto Cervantes). També s’ha abordat la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19, així com les mesures dutes a terme durant el curs escolar per fer-hi front.

Posteriorment a la celebració de la Comissió, la ministra andorrana s’ha trobat en una reunió bilateral amb la seva homòloga, la ministra Pilar Alegria, titular d’Educació i Formació Professional. Durant la trobada, ambdues han posat de manifest les bones relacions existents i han agraït l’esforç dels docents i de tot el personal educatiu per mantenir obertes totes les escoles, garantint així la presencialitat dels alumnes als centres escolars, i intentant reduir al mínim l’impacte ocasionat per la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending