Andorra acollirà cinc estudiants del MIT el pròxim gener

Mitjançant el programa MISTI, els joves passaran tres setmanes al Principat on treballaran amb els professors de diversos sistemes educatius per promoure el nivell científic

Presentació del programa MISTI.
Presentació del programa MISTI. Pilar Candel

El programa MISTI torna a portar estudiants estatunidencs a Andorra. El pròxim gener cinc joves del Massachusetts Institute of Technology (MIT) acudiran al país per passar tres setmanes a diferents escoles de tots els sistemes educatius. D’aquesta manera, es pretén millorar les competències en anglès i apostar pel nivell científic.

Aquests estudiants acudiran al Principat del 10 al 28 de gener. Durant aquestes setmanes es quedaran amb famílies voluntàries que, generalment, seran del mateix centre educatiu on faran aquesta mena de “pràctiques”. La seva tasca serà la de treballar conjuntament amb els docents impartint diverses assignatures de l’àmbit científic en anglès.

Amb l’arribada dels estudiants, l’objectiu del programa és doble. D’una banda, millorar les competències en anglès dels joves andorrans. De l’altra, fomentar les possibilitats científiques, com graus universitaris o qualsevol altra alternativa del sector. Principalment, ha remarcat Vilarrubla, en el cas de les nenes, que no es veuen representades en la ciència. De fet, acudiran al país tres noies i dos nois, “així volem despertar la seva atenció per aquests estudis, on hi ha un clar desequilibri de gènere”.

Per poder portar endavant aquest projecte es compta amb el patrocini de Vall Banc, que posa 12.800 euros per pagar el desplaçament dels joves fins a Andorra, així com la cobertura sanitària. Els estudiants del MIT estudien disciplines diverses, com Ciència Aeroespacial, Ciència i Disseny, Física i Matemàtiques, entre altres. Treballaran amb els professors del Col·legi Sant Ermengol, el Lycée Comte de Foix, l’Escola Andorrana de Batxillerat, el centre de Formació Professional d’Aixovall i el Colegio Español María Moliner, on impartiran assignatures de l’àmbit de la ciència en anglès.

Etiquetes

Comentaris

Trending