Les AMPA del país valoren positivament la gestió dels col·legis davant la Covid-19

Els pares i mares consideren que s’estan respectant les mesures establertes per evitar la propagació del coronavirus i lloen la implicació de les direccions

Escolars entrant al col·legi el passat mes de juny.
Escolars entrant al col·legi el passat mes de juny. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

Les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPAs) del Principat fan una bona valoració de l’evolució del curs escolar fins ara davant la pandèmia de la Covid-19. Consideren que, tenint en compte el volum de treball que existeix i la dificultat que implica dur a terme l’activitat lectiva amb les restriccions establertes, tant la direcció com els treballadors dels col·legis -professors, monitors i cuiners, entre altres- estan realitzant una bona tasca.

Així ho ha manifestat una de les responsables de l’AMPA d’ensenyament francès d’Escaldes-Engordany, destacant que implementant els grups de convivència a les classes i a la cantina, cancel·lant la celebració de totes les activitats extraescolars i fent una desinfecció continua dels espais de l’escola amb alcohol i lleixiu han evitat que el coronavirus s’escampi. El que si han mantingut és el servei de guarderia als matins i les tardes del dimecres, encara que mantindran alguns monitors en ERTO fins al desembre. A l’hora del pati, per evitar les aglomeracions, una part de la canalla es trasllada a les instal·lacions del Prat Gran d’Escaldes.

Alguns col·legis han hagut de contractar més monitors per efectuar un control eficient a l’hora d’executar les diferents activitats i limitar el màxim possible el contacte físic.

En la mateixa línia, l’AMPA del col·legi francès de la Massana ha subratllat la importància de dividir els alumnes en grups de convivència per aïllar el menor nombre d’estudiants en cas que es detectés un positiu de Covid-19. Això sí, ells si estan duent a terme activitats extraescolars perquè anar a l’escola “sigui una mica més lúdic”. Fins i tot, han realitzat panellets la darrera setmana. D’altra banda, en aquest col·legi si han hagut de contractar més monitors per efectuar un control eficient a l’hora d’executar les diferents activitats i limitar el màxim possible el contacte físic. Quant a l’escola francesa d’Ordino, l’associació de pares ha declarat que la contractació de més personal -pel mateix motiu- ha estat “un esforç per les famílies davant els pocs ingressos que han registrat”.

Pel que fa al col·legi espanyol Maria Moliner d’Escaldes-Engordany, el president de l’AMPA, Carles Fernández ha lloat les accions impulsades per l’equip directiu i ha explicat que el centre s’ha vist obligat a cancel·lar les activitats extraescolars per falta d’espai i personal. A més a més, ha declarat que han estudiat la possibilitat d’haver d’aïllar la totalitat d’un grup de treballadors, com poden ser els cuiners de la cantina, i s’han preparat per si fos necessària la contractació d’un nou equip sencer. Amb tot, els pares i mares del Principat, almenys els que pertanyen a les diferents associacions, estan satisfets amb la gestió que s’ha fet fins ara tenint en compte la situació que travessa el país.

Comentaris

Trending