L'amenaça d'una nova vaga plana sobre el sistema educatiu francès a Andorra

Diversos sindicats de docents fan una crida a sumar-se a la mobilització del pròxim dijous que al país veí pot afectar sectors com el del transport

Comentaris

Alumnes del Lyceé fent una formació.
Alumnes del Lyceé fent una formació. ALTAVEU

Després de dues mobilitzacions els dies 13 i 20 de gener, diversos sindicats de docents  fan una crida a sumar-se a una vaga del 27 de gener a França que pot tenir repercussions a Andorra. Les escoles de maternal i primària han de poder comunicar amb una mica d'antelació les condicions d'acollida ja que els mestres de primària s'han de declarar en vaga prèviament. No passa el mateix a secundària ja que els professors no tenen aquesta obligació.

Els sindicats CGT, FO, FSU i Solidaires, així com les organitzacions juvenils FIDL, MNL, UNEF i UNL, fan una crida a tots els francesos a mobilitzar-se amb motiu d'una jornada de manifestacions i vaga general i nacional el dijous 27 de gener. 2022. Les demandes es refereixen principalment a augments salarials, llocs de treball, i condicions laborals.

Per aquestes rganitzacions, “el caos generat per la gestió de la crisi sanitària mereix respostes contundents, més enllà dels compromisos adquirits pel primer ministre Jean Castex  i el ministre d'Educació Nacional Jean-Michel Blanquer” el passat 13 de gener. Els professors i la resta del personal de l'Educació Nacional, exasperats pel vals dels protocols sanitaris vinculats a la pandèmia de la Covid-19, ja han fet dues vagues el 13 i el 20 d'aquest mes, després de la qual el govern els va prometre cinc milions de mascaretes FFP2 i substitucions, amb la contractació de 3.300 docents i la crida als candidats que van aprovar l'edicte i no van ser contractats, però estaven ben classificats.

La vaga del 13 de gener va comptar amb el suport de 39 professionals del Lycée Comte de Foix, 30 d'ells professors.

Comentaris (2)

Trending