L’ambaixada francesa organitzarà un saló d’ensenyament superior a Andorra la Vella

L'objectiu és donar a conèixer i promocionar l'oferta educativa que es veurà reforçada, a partir del mes de setembre, amb la presència de tres assistents francesos a les escoles andorranes per promoure aquesta llengua

Comentaris

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. BRU NOYA

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet ha anunciat l'organització d'un saló d'ensenyament superior al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Serà el 29 de novembre. L'objectiu és donar a conèixer l'oferta educativa que es veurà reforçada amb la presència de tres assistents francesos a les escoles andorranes per promoure aquesta llengua.

Tribolet ha dit que volen augmentar la presència d'estudiants andorrans als centres d'ensenyament superior francesos, ja sigui universitats, escoles o formacions preparatòries. "Serà l'oportunitat per a que alumnes i pares tinguin un contacte amb els centres". L'ambaixador no ha volgut donar més detalls sobre els centre que hi participaran "perquè encara és molt aviat". Ha confirmat, però, que el mes de setembre, les escoles andorranes comptaran amb tres assistents per a promoure la llengua.

El programa estableix que els assistents col·laboraran amb els professors de llengua francesa dels centres participants –les escoles andorranes de segona ensenyança d’Ordino, Encamp i Santa Coloma–, assumiran tasques d’ensenyament a petits grups d’alumnes i ajudaran a promocionar l’ensenyament superior a l’estat veí. Govern hi aporta 33.000 euros. Els tres assistents tindran una implicació de 15 hores setmanals (12 lectives i tres de coordinació) i amb una retribució mensual de 1.100 euros per fer front a les despeses quotidianes i d’allotjament.

En l'àmbit educatiu també ha volgut subratllar les bones notes de batxillerat general dels alumnes del Lycée Comte de Foix amb un cent per cent d'aprovats. Ha confirmat que el curs vinent tots els alumnes de batxillerat ja estaran instal·lats als locals de l'antiga escola espanyola de Ciutats de Valls.  En relació als projectes ha indicat que es continuarà treballant en la temporada cultural tot destacant l'acord que es van tancar amb tots els comuns. L'ambaixador també ha fet esment a la bona sintonia entre els dos països en matèria de mobilitat, així com en la lluita contra el contraban de tabac. Pel que fa a una pròxima visita del copríncep francès a Andorra, Tribolet ha manifestat que és habitual que en un segon mandat hi hagi aquest desplaçament sobre el qual, pel moment, no hi ha cap data concreta. Ha afegit que "sóc el representant del president de la República, no del Copríncep".

Comentaris

Trending