Els alumnes del Lycée es formaran en primers auxilis i voluntariat

Creu Roja Andorrana ha signat un conveni de col·laboració amb el centre que tindrà diversos programes que es desenvoluparan al llarg del 2022

Alumnes del Lyceé fent una formació.
Alumnes del Lyceé fent una formació. ALTAVEU

El Lycée Comte de Foix i la Creu Roja Andorrana han tancat un conveni de col·laboració per a activitats de prevenció i emergència que es desenvoluparà al llarg del 2022. L’acord consisteix en desenvolupar programes de formacions conjuntes, intercanvi i cooperació pel que fa a primers auxilis i el voluntariat.

Aquesta col·laboració entre les dues entitats consistirà a disposar en qualsevol moment, tant en situació d’emergència com en normalitat, d’alumnes formats com a voluntaris socorristes que puguin prestar ajuda en serveis de preventius i emergències. Així mateix, l’acord també preveu la col·laboració en casos de simulacres d’emergència i programes de formacions. Per tant, la Creu Roja s’ha compromès a formar els alumnes del Lycée de 10 a 16 anys en Primers Socors Cívics de nivell 1, i els de 16 en amunt en Primers Socors per Equip de nivell 1 i 2 i Primers Socors en Emergències Generals. A banda d’això, la Creu Roja participarà en els actes convocats pel centre amb serveis preventius.

L’acord, segons explica Creu Roja, està tenint una molt bona acceptació entre els alumnes. El ‘proviseur’ del Lycée, Olivier Salvan, ha valorat positivament la col·laboració, recordant que “s’engloba en els estatuts que té l’establiment amb les institucions per facilitar la labor educativa, així com l’intercanvi i la difusió de valors i coneixements científics”. El responsable de l’àrea operativa de Creu Roja, Quim Fenoll, ha volgut remarcar la importància de formar en primers auxilis els més joves, tasca que ja es fa al país i de manera pionera amb el programa PAPI.

Fenoll ha volgut afegir, a més, que aquest acord “permet formalitzar la formació inicial que els fem, passem de la teoria a la pràctica”. D’aquesta manera, ha explicat que a l’entitat poden ampliar els equips preventius, “formar les futures generacions a saber reaccionar davant situacions d’emergències i també compartir els valors de la nostra entitat, que són rellevants per a qualsevol persona, i en la construcció dels adults del demà”.

 

Comentaris

Trending