Els alumnes del Lycée Comte de Foix organitzaran xerrades a les aules contra la discriminació

La iniciativa ha estat proposada pel director general del centre educatiu amb l’objectiu que fets com els que van ocórrer amb les ‘faldilles solidàries’ no es tornin a repetir

Una imatge del Lycée Comte de Foix.
Una imatge del Lycée Comte de Foix. ARXIU

Els alumnes de batxillerat del Lycée Comte de Foix organitzaran xerrades a diferents classes contra la discriminació social. A les sessions, es parlarà de problemàtiques com l’homofòbia, el masclisme o les burles per raons de gènere, entre altres. La iniciativa s’ha impulsat des de la direcció general del centre educatiu amb l’objectiu que no tornin a repetir-se conflictes com el que va ocórrer el passat dimecres entre els docents i els alumnes arran l’acció de les ‘faldilles solidàries’.

Dijous al matí, després de l’incident i la posterior indignació dels alumnes, un jove, en representació dels seus companys, es va reunir amb el director general del centre, Olivier Salvan, el qual es va assabentar dels fets ocorreguts la nit anterior. Salvan es va disculpar, destacant que estava decebut amb el que havia passat, i va proposar les iniciatives esmentades anteriorment. A més, a partir d’ara, les reunions es fixaran periòdicament per mantenir una comunicació fluida entre estudiants i docents.

Els alumnes del Lycée Comte de Foix han acudit aquest dijous amb faldilles al centre

Relacionat

Victòria per a les faldilles!

El director també va voler destacar que la problemàtica es va generar per un problema de comunicació i que en cap cas hi havia una intenció d’ofendre per part de les professores. Cal recordar que després que els alumnes acudissin a les classes amb faldilles per transmetre el missatge que tothom s’ha de vestir com li vingui de gust sense rebre cap discriminació, la direcció de batxillerat va obligar els joves a llevar-se la vestimenta, avisant-los que si no haurien de marxar del centre educatiu. Fins i tot, dos dels implicats no tenien una muda i van haver d’esperar 45 minuts perquè els seus pares portessin uns pantalons. Ara, els estudiants demanen una disculpa de les docents que encara no s’ha realitzat.

Alguns dels alumnes del centre han defensat que al Lycée Comte de Foix hi ha un bon grau de tolerància i que pràcticament la totalitat dels professors són respectuosos amb ells, però també han denunciat alguns fets molt puntuals que es donen a vegades, com per exemple una crida d’atenció a un noi per portar les ungles pintades, avisant-li que l’expulsarien dos dies de classe si no es llevava el color, o la recomanació a un altre de no mostrar la seva orientació sexual en públic si no volia rebre comentaris homòfobs. Situacions aïllades de la normalitat del dia a dia, però presents. Cal més acceptació, doncs. I els alumnes celebren les iniciatives programades.

Comentaris

Trending