Adequar el Roc per albergar classes del Lycée costarà prop de 270.000 euros

Les obres es faran al llarg de l’estiu perquè al setembre el centre ja pugui acollir els alumnes dels dos darrers cursos de batxillerat

El centre escolar del Roc, a Ciutat de Valls.
El centre escolar del Roc, a Ciutat de Valls.

Adequar l’edifici del Roc, a Ciutat de Valls, perquè el Lycée Comte de Foix pugui traslladar part dels alumnes costarà prop de 274.000 euros. Les obres duraran poc menys de dos mesos i es faran durant l’estiu. D’aquesta forma, el centre ja podrà acollir classes del sistema educatiu francès pel curs vinent.

Les obres formen part de l’acord rubricat el 2019 pel ministeri d’Educació i el delegat de l’ensenyament francès al país, Denis Dekerle, pel qual aquests espais se cedien al Lycée. L’objectiu era que el centre pogués absorbir el creixement d’alumnes prevists pels cursos vinents. I, de fet, ja fa uns dies es va indicar que pel setembre es començaran a utilitzar les instal·lacions.

El centre escolar del Roc, a Ciutat de Valls.

Relacionat

El Roc estarà a punt per rebre alumnes del Lycée a inicis del curs vinent

Prèviament, però, caldrà fer obres per adequar l’edifici. S’ha de millorar les instal·lacions existents així com els serveis i adaptar-les a les necessitats del Lycée. Per exemple, tocarà fer una nova distribució de les aules i ampliar aquelles que es destinaran a laboratoris. També es pintarà tot el centre, es canviarà la porta d’entrada, es renovarà la cuina i s’instal·larà megafonia.

El concurs per escollir l’empresa encarregada dels treballs es va licitar a l’abril. Ara, ja s’han adjudicat les obres a Coansab. El cost ascendeix a 273.748,60 euros i la societat disposarà de vuit setmanes per tirar-los endavant. L’objectiu és que l’actuació es faci durant l’estiu perquè el centre pugui estar operatiu ja al setembre. Fa uns dies ja es va anunciar que els primers estudiants que es mourien a l’edifici serien els dels dos darrers cursos de batxillerat.

Els intervinents en l'acte just abans d'iniciar-lo.

Relacionat

Els alumnes dels dos darrers anys de batxillerat del Lycée estrenaran l'edifici de Ciutat de Valls

Comentaris

Trending