El Roc estarà a punt per rebre alumnes del Lycée a inicis del curs vinent

Els treballs per millorar el centre i adequar-lo al seu nou ús, que inclouen pintar tot els espais i una reorganització de les aules, s’adjudicaran el mes vinent i es realitzaran durant l’estiu

El centre escolar del Roc, a Ciutat de Valls.
El centre escolar del Roc, a Ciutat de Valls.

El Govern ha engegat el procés que ha de permetre que, si així s’estima convenient des dels responsables del sistema educatiu francès, a partir del curs vinent el Lycée ja pugui fer ús de l’escola del Roc, a Ciutat de Valls. Al maig, es preveu adjudicar els treballs que han de permetre adequar l’espai al seu nou ús. Un cop encarregades, durarien unes vuit setmanes i, per tant, el centre educatiu ja estaria a punt al setembre.

D’aquesta forma, es tirarà endavant l’acord assolit el febrer del 2019 entre el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el delegat de l’ensenyament francès, Denis Dekerle, pel qual el Govern cedia aquests espais a l’edifici de Ciutat de Valls. L’objectiu és donar resposta a l’increment d’alumnes que es preveu en el sistema gal al llarg dels propers anys i davant del qual les actuals dependències del Lycée Comte de Foix es queden petites.  

Les obres tenen una durada prevista de vuit setmanes i serviran per millorar les dependències i adaptar-les al seu nou ús com a centre d’educacio secundària

Ara bé, abans de poder ocupar l’edifici cal realitzar certes actuacions per posar-ho a punt i adaptar-lo al seu nou ús. Aquestes obres són les que, ara, es tiraran endavant. El concurs públic ja s’ha convocat i s’espera que al llarg del maig es pugui escollir l’empresa responsable dels treballs.

Aquests permetran, segons es desprèn del plec de bases, “millorar les instal·lacions existents en l’edifici i de tots els seus serveis perquè tots els estudiants, professors, treballadors del centre i visitants puguin les puguin utilitzar amb comoditat i seguretat”. També servirà per “respondre a les noves necessitats d’ús com a nou Lycée”.

Entre altres actuacions, hi haurà una nova distribució d’aules. Per exemple, per ampliar les destinades a laboratori s’uniran dues existents a la planta baixa i dues a la primera planta. Allà també caldrà fer la instal·lació de les aigüeres. A la sala polivalent es posarà un envà mòbil que permetrà diferents usos a l’espai.

Les obres també inclouen una pintura de tot el centre i el canvi de la porta d’entrada. A banda, es renovarà tota la cuina i s’instal·larà un servei de megafonia.

Durant el maig, es decidirà quina empresa es fa càrrec de les actuacions. Un cop adjudicades, el termini per tirar endavant les obres s’estima en vuit setmanes. És a dir, es confia que es podrien dur a terme durant els mesos d’estiu. I, per tant, si així ho estima convenient el sistema francès, els primers alumnes ja podrien fer servir les dependències del Roc al setembre, amb el nou curs escolar.

Comentaris

Trending