Uns 200 alumnes participen a la fase final del Dictat nacional

Els participants han hagut de transcriure un fragment de 'Misteris de la boira' de Selena Soro, novel·la guanyadora del premi Carlemany del 2020

Participants a la fase final del Dictat aquest dissabte.
Participants a la fase final del Dictat aquest dissabte. SFGA

Els alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius han participat, aquest dissabte, en la segona fase del catorzè Dictat nacional, organitzat pel Servei de Política Lingüística. Les mesures de restricció imposades a causa de la pandèmia de coronavirus han obligat a fer la prova per torns de 50 alumnes, a l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Els participants han  hagut de transcriure un fragment de 'Misteris de la boira' de Selena Soro, novel·la guanyadora del premi Carlemany del 2020. La lectura ha anat a càrrec de l'actriu Elena Santiago, que ja va enregistrar els textos de la primera fase i ha estat l’encarregada de llegir els de la final. Els tres primers classificats tindran xecs de 600, 350 i 150 euros. A més, tots tindran un exemplar de l’obra de la qual s’ha extret el fragment del dictat.

Al matí ha estat el torn dels alumnes de tercer de segona ensenyança, tercer d’ESO del sistema educatiu espanyol i troisième del sistema educatiu francès (categoria A), que han estat convocats en dos torns diferents. I a la tarda els ha tocat fer el dictat als estudiants de quart de segona ensenyança de l’Escola Andorrana i els cursos equivalents dels altres sistemes educatius (categoria B), que també s’han dividit en dos torns.

Comentaris

Trending