La xifra d’aturats al Servei d’Ocupació es manté estable, tot i la fi de la temporada

A l’abril hi havia 366 persones inscrites, una més que al març i continuen sent les millors dades des de l’inici de la pandèmia

Despatx del Servei d'Ocupació.
Despatx del Servei d'Ocupació. ARXIU

La finalització de la temporada d’hivern no ha suposat un increment d’aturats, almenys al Servei d’Ocupació. A 31 d’abril hi havia 366 persones inscrites, una més que al març. En canvi, la xifra és molt millor de la que hi havia al mateix mes del 2022 (407 persones, -10,1%). Les dades continuen sent molt bones, les millors des de l’inici de la pandèmia i només hi ha 7 persones apuntades més que l’agost del 2018.

Les dades facilitades pel departament d’Estadística posen en relleu que hi ha hagut un augment del 0,3% dels aturats inscrits al Servei d’Ocupació respecte al març (366 persones), i un descens del 10,1% si ho comparem amb l’abril de fa un any (407 persones). Es tracta de xifres molt positives, tenint en compte que la finalització de la temporada d’hivern no ha suposat un increment elevat de persones que s’han quedat sense feina i s’han apuntat al SOA, cal tenir en compte que els temporers, molts d’ells han marxat i els que es queden després d’haver fet dues o tres temporades estan fent els tràmits per accedir a la quota general. Per contra, els demandants de millora del seu lloc de treball cauen un 1,8% si ho comparem amb el mes anterior. En aquest sentit, hi havia 275 persones per les 280 del març.

La bona situació econòmica fa que el nombre de llocs de treball oferts vagi a l’alça, concretament 2.408 vers els 1.630 del tercer mes de l’any. Sens dubte, es tracta d’una dada rellevant perquè l’abril del 2022, encara amb la Covid-19 present, se’n van oferir 1.131 (+112,9%).

Durant el mes d’abril s’han fet 12 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 15 mitjançant els programes de treball temporal. 66 persones han trobat feina pels seus propis mitjans i 19 es beneficien de la prestació per desocupació involuntària.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending