La xifra d’aturats inscrits a Ocupació del març és la més baixa des de l’agost del 2018

Durant el tercer mes de l’any hi havia 365 persones en recerca de feina, aquesta dada és la més baixa des de l’inici de la pandèmia i, a més a més, la millor en gairebé cinc anys

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

La recuperació de l’economia i la bona temporada d’hivern s’ha traduït amb un descens del nombre d’aturats inscrits al Servei d’Ocupació. A 31 de març hi havia 365 persones en recerca de feina, la millor dada dels darrers dotze mesos i es queda molt a prop de la xifra més baixa que es va registrar l’agost del 2018 amb 359 aturats.

Les dades facilitades pel departament d’Estadística indiquen que hi ha hagut un descens del 7,6% dels aturats inscrits al Servei d’Ocupació respecte al febrer (395 persones) i un 9,2% menys que fa un any (402 persones). Una dada molt positiva, que és la millor des de l’esclat de la pandèmia i que es queda només sis aturats per sobre de la xifra més baixa que es va assolir l’agost del 2018 amb 359.

Per contra, el nombre de demandants de millora del seu lloc de treball cau un 6% si ho comparem amb el febrer. En aquest sentit, hi havia 280 persones per les 298 respecte al mes anterior, mentre que si agafem la dada del març del 2022 la variació negativa és del 34,6%.

La bona situació econòmica i el fet que el març encara era temporada d’hivern ha suposat un increment del nombre de llocs de feina oferts, concretament 1.630 vers els 1.127 del segon mes de l’any. Es tracta d’una dada rellevant perquè la temporada passada, malgrat haver-hi encara restriccions per culpa de la Covid-19 es van oferir 1.474 llocs de treball.

Durant el mes de març s’han fet 20 contractacions mitjançant el servei d’Ocupació i 17 a través dels programes de treball temporal. Del total d’inscrits, 62 persones han trobat feina pels seus propis mitjans. Cal destacar que hi havia 22 persones cobrant la prestació per desocupació involuntària, una menys que el febrer i 5 menys que el març del 2022.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending