Turisme de Barcelona explora la col·laboració amb Andorra per potenciar les dues destinacions

El president de l'entitat catalana, Eduard Torres creu que es pot treure un rèdit que afavoreixi la ciutat i el país

Comentaris

La conferència d'Eduard Torres ha tancat l'assemblea de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) d'aquest dijous.
La conferència d'Eduard Torres ha tancat l'assemblea de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) d'aquest dijous. EFA

El president del comitè executiu del consorci de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha estat l’encarregat de cloure aquest dijous l’assemblea ordinària de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) amb la conferència 'Andorra-Barcelona, un binomi per a l'atracció turística'.

Torres, que en el consorci representa la Cambra de Comerç i que alhora és empresari familiar, ha destacat que “el fet que Barcelona sigui una de les cinc primeres destinacions d'Europa i de les 20 del món" i que Andorra disposi de canals diplomàtics propis i una potent xarxa de relacions internacionals pot comportar un benefici mutu entre les dues destinacions. “Se'n pot extreure un rendiment que afavoreixi les dues parts, ha assegurat. Torres ha defensat que “la d'avui ha estat una primera presa de contacte". En aquest sentit, s’ha mostrat optimista a l’assegurar que tant Andorra com Barcelona són "dues destinacions molt potents turísticament" i que ambdues es poden complementar amb l’objectiu d’establir algunesdinàmiques de treball conjuntes que aportin valor.

El president del consorci de Turisme de Barcelona ha subratllat que des d’aquesta entitat es treballa amb el territori, en referència a Catalunya, tenint en compte que hi ha determinades parts de la ciutat comtal que estan patint "saturació". Per aquest motiu, ha destacat, es vol que el visitant es pugui "vincular" amb el territori més enllà de la capital catalana. En aquesta línia de treball s’emmarcaria l'exploració de col·laboracions amb el Principat d’Andorra.

ASSEMBLEA DE L'EFA

El president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol, ha assegurat que, coincidint amb l’inici del nou calendari polític, l’entitat ha de seguir vigilant de prop l’evolució de l’economia del país. “Caldrà coordinar bé la feina amb les diferents administracions, institucions i entitats de l’àmbit econòmic i social per tal que totes treballin en el mateix sentit”, ha assegurat. Alhora ha recordat que “també caldrà continuar vetllant les negociacions amb la Unió Europea”, un dels dossiers cabdals que ocupa i preocupa l’EFA.

En el marc del discurs d’obertura de l’assemblea general de l’entitat, celebrada aquest dijous, Armengol ha destacat que l’EFA també centrarà la feina en accions d’impacte que tinguin retorn social i mediambiental, en les infraestructures i en la fiscalitat. Altres objectius d’aquesta associació, que aplega 68 empreses familiars del Principat, passen també per vetllar per la reforma de la CASS i tot allò relatiu a les relacions laborals davant l’escenari de manca de ma d’obra en determinats sectors professionals, així com mantenir les bones relacions internacionals amb associacions homòlogues, aportar coneixement al teixit econòmic iempresarial del país, afavorir el relleu generacional per donar pas als joves empresaris familiarsi, en general, treballar per què l’economia andorrana continuï creixent i creant riquesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending