Tres mesos per cobrar la prestació de l’ERTO del gener

Desenes d’empleats del sector de la restauració finalment han cobrat aquest dimarts la remuneració del primer mes de l’any

Accés a la CASS.
Accés a la CASS. Toni Solanelles

Tres mesos han trigat desenes d’empleats del sector de la restauració en suspensió temporal de contracte (ERTO) corresponent al mes de gener. Múltiples dificultats tècniques a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) més l’extrema rigorositat emprada a l’inici de l’any per autoritzar o no les sol·licituds d’ERTO formalitzades han complicat molt la situació. Finalment, i després de molt reclamar i obtenir nul·les respostes en la majoria de casos, pràcticament tots els afectats han percebut aquest dimarts la seva remuneració.

Igual com no s’ha donat explicacions pel retard en el pagament del mes de gener -les prestacions corresponents als mesos següents sí que s’han anat abonant correctament-, tampoc aquest dimarts s’ha explicat què ha motivat el retard. Els afectats han trobat l’abonament fet als seus comptes i més d’un ha vist alleujat una dificultat econòmica. Tot plegat parteix, segons les fonts, de la fórmula informàtica emprada, que bloqueja expedients sencers per una errada mínima, i perquè el gener “tot plegat va ser un caos”.

De fet, hi va haver un canvi legal i, alhora, es van endurir els controls d’atorgament dels ERTO, fet que va comportar no poques dificultats a treballadors i empreses, que van haver de fer mans i mànigues en molts casos per poder sortir de l’atzucac que va representar la denegació de la suspensió de contracte quan el treballador ja feia dies que no feinejava just perquè les parts donaven per feta l’acceptació de l’ERTO.

Comentaris (1)

Trending