Tres dels hotels que havien obert al Pas decideixen tancar i donar la temporada per acabada

Tot i que hi ha moviment, res comparable al mateix període de l’any passat, després del període nadalenc l’activitat ha baixat molt, especialment a nivell d’allotjament

Una imatge del Pas de la Casa amb l'estació en primer terme.
Una imatge del Pas de la Casa amb l'estació en primer terme. GRANDVALIRA

Almenys tres dels hotels del Pas de la Casa que veient que França, al desembre, aixecaven les restriccions i permetien l’arribada de visitants a Andorra, havien decidit obrir, finalment tenen decidit tancar veient que difícilment serà possible que vinguin al Principat esquiadors francesos i donen per acabada aquesta temporada amb tot el que això suposa. Així ho han explicat fonts empresarials de la localitat fronterera, que creuen que la decisió serà seguida per altres establiments.

Després de les festes nadalenques, l’activitat al Pas ha caigut de manera força important. Encara hi continua havent moviment i encara bo. Res comparable, és clar, a l’hivern passat o als anteriors. L’activitat al Pas, a manca d’esquí, se centra molt en el comerç i, per tant, a les visites d’unes poques hores, fet que no ajuda a les pernoctacions en els hotels de la població encampadana. A més, el fet que no hi hagi esquí, fa que turistes francesos d’un nivell mig-alt, aprofitin per venir igualment a Andorra, aprofitant que hi ha unes limitacions diferents i essencialment menors a les del seu país, sobretot en matèria de comerç o restauració, per exemple, però optin per allotjaments més al centre del país, fet que tampoc no beneficia el Pas.

Les fonts consultades no han pogut aclarir quines repercussions pot tenir a nivell de les plantilles el fet que aquests hotels ja hagin donat per acabada la temporada hivernal. I si s’han promogut acomiadaments o si, de moment, amb la suspensió temporal de contractes, es pot aguantar. També es confia que no hi hagi cap problema social greu amb els temporers que no puguin treballar i que, en principi, no poden tornar a casa perquè el bitllet que tenen pagat no preveu la seva marxa fins a final d’abril o fins i tot a principi de maig.

Comentaris (8)

Trending