Una tercera part menys de residències passives acordades fins al darrer dia de maig

Malgrat caure el nombre de residents sense activitat lucrativa, proporcionalment s’incrementa el nombre de persones a càrrec que tenen

Façana de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Façana de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. Toni Solanelles

El nombre de residències passives que s’han atorgat durant els primers cinc mesos de l’any han caigut més d’un 30% respecte del mateix període de l’any passat. Això podria ser degut a la pandèmia del coronavirus malgrat que no es pot afirmar de manera rotunda. Ara, mentre baixa el nombre d’autoritzats principals, s’incrementa proporcionalment el nombre de persones a càrrec que van associats a aquests principals.

Si durant els cinc primers mesos del 2019 el Govern va concedir 47 autoritzacions a residents sense activitat lucrativa, en el mateix període d’aquest any han estat només 32 els permisos atorgats. Ara, això sí, es manté inalterable el nombre de persones que van associats a aquestes autoritzacions. Per 47 autoritzacions de l’any passat hi anaven 30 persones a càrrec i enguany, per 32 persones principalment autoritzades es mantenen les 30 persones a càrrec.

El nombre de sol·licituds concedides han caigut tant durant el primer trimestre com durant els dos mesos fins ara finalitzats del segon trimestre de l’any. Sempre en referència als mateixos terminis de l’any anterior. En canvi, de gener a març va créixer moltíssim el nombre de persones a càrrec. Hi va haver vuit autoritzacions menys però, en canvi, les concedides (29 el 2019 per 21 el 2020) portaven associades deu persones més (14 per l’any passat, 24 per aquest).

Les residències passives sense activitat lucrativa són, de llarg, les que més interès generen. Les denominades residències professionals amb projecció internacional són testimonials mentre que tenen una mica més de demanda les d’interès cultural, científic o esportiu. En aquest cas, però, hi ha molta estabilitat. Se’n van atorgar onze l’any passat (amb quatre persones a càrrec de l’autoritzat principal) mentre que enguany han estat deu permisos i quatre persones a càrrec.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending