Els taxistes es formen per estrenar APP l’1 de maig

Una consultora de la companyia catalana Taxitrònic mostra les claus de l’eina que l’ATA posarà a disposició dels clients, que podran reservar trajecte, saber la durada o quan arriba el vehicle sol·licitat

Un moment de la formació a la sala d'actes del centre cultural la Llacuna.
Un moment de la formació a la sala d'actes del centre cultural la Llacuna.

Els afiliats que ho han volgut de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) han participat aquesta tarda en una formació sobre la nova aplicació tecnològica (APP) que aquest col·lectiu posarà en servei l’1 de maig, com un reclam més perquè els clients puguin sol·licitar els serveis dels taxistes. Una tècnica de l’empresa Taxitrònic ha donat les claus essencials de l’eina ‘TaxiClick’, que els usuaris es poden descarregar lliurement en les botigues d’APPs tradicionals.

Malgrat que la implementació de l’eina té un suport molt majoritari tot i que hi ha una part del col·lectiu del taxi que és d’edat força avançada -hi ha força conductora de més de seixanta anys-, la formació que s’ha dut a terme a la sala d’actes de la Llacuna no ha tingut el seguiment que s’esperava. Menys d’una vintena dels 55 afiliats han acudit a la formació. L’aplicatiu encara s’està acabant de completar, amb el bolcat al sistema de les dades relatives a Andorra.

L’aplicació, que té molts seguidors en altres països, permetrà al client sol·licitar el servei, saber quan arribarà el seu vehicle, conèixer quan trigarà el trajecte que ha sol·licitat, per on es passarà i fins i tot, quin recorregut immediatament anterior ha fet el cotxe que li presti el servei. De moment, el que no s’activarà és la possibilitat de pagar també per via telemàtica. El pagament de la cursa es mantindrà com fins ara. Després de completar el viatge i en efectiu o amb targeta de crèdit aquells vehicles que tenen TPV.

Els consells tècnics que han seguit encara no una vintena dels més de mig centenar d’afiliats de l’ATA ha precedit una assemblea general aparentment rutinària

La formació -que ha estat precedida per una petita esbroncada ja que s’ha fet en castellà per alguns pocs que no entenien el català quan la majoria volia que es fes l’explicació en català- ha estat l’avantsala d’una assemblea general ordinària que, segons el president del col·lectiu, Marcio Pereira, no hauria portat grans novetats. L’ATA continua fent el seguiment de l’elaboració del reglament del taxi que fa el Govern, sense que de moment estigui molt avançada.

Pereira ha assegurat que el col·lectiu que presideix continua mantenint-se majoritàriament en contra de la unificació de les centrals, de la constitució d’una central única, tal i com l’administració pretén. De fet, el Govern pretén que sigui FEDA la qui centralitzi el servei. Però l’ATA no hi està a favor. I aquest posicionament es manté. Caldrà veure com evoluciona la situació davant d’un moment especialment delicat. La davallada de visitants s’ha notat moltíssim. L’hivern, com per a d’altres sectors econòmics, ha estat molt fluix.

Segons Pereira, aquest mes d’abril ha caigut l’activitat en picat, i ja es venia d’un març que no havia estat gens bo. A final d’aquest mes, algunes de les persones que havien estat contractades en tan què xofers de desembre a abril es quedaran sense feina. Mentrestant, entre aquells que es dediquen de forma permanent al sector del taxi tothom va aguantant com pot, no sense moltíssimes dificultats en alguns casos.

Comentaris (2)

Trending