Els taxis celebren poder demanar devolució dels impostos de carburants i demanen que sigui permanent

El sector recorda que era una vella reivindicació “d’un dret que tenim com a servei públic” i exigeix que, un cop se superi la crisi de preus, se’l mantingui inclòs al reglament

Senyalització d'una de les parades de taxi, a Andorra la Vella.
Senyalització d'una de les parades de taxi, a Andorra la Vella. Toni Solanelles

Els taxistes celebren la decisió de Govern d’incloure’ls entre els sectors que poden demanar una devolució de part de l’impost especial que s’aplica als carburants. De fet, recorden que era una vella reivindicació, tot posant en relleu que la compra de combustible suposa la seva principal despesa. Per això, reclamen que la mesura es mantingui fins i tot un cop se superi l’actual crisi de preus. Pel que fa als transportistes de viatgers, es valora bé l’anunci, a l’espera de fer una anàlisi més en profunditat.

El Govern va avançar aquest dimecres que es treballa en una modificació del reglament sobre les devolucions de part de les taxes a determinats col·lectius professionals. És el cas dels transportistes de viatgers o de mercaderies. Ara, també s’amplia als taxistes, que fins ara no estaven inclosos. Així, el retorn s’incrementarà en sis cèntims per litre. Si fins ara, en funció del tipus de vehicle era de 10, 12 o 14 cèntims, passarà a ser de 16, 18 o 20.

Sortidors de carburants.

Relacionat

Increment de 6 cèntims per litre en la devolució de les taxes al carburant per empreses de transport

La mesura suposa un canvi radical per als taxistes. I és que en el seu cas l’estalvi en comparació amb la situació actual encara serà més gran, ja que no tenien dret a aquesta devolució. “Mai ho havíem pogut fer i ho estàvem reivindicant”, ha recordat el president de l’Associació de Taxistes (ATA), Marcio Pereira. Per tant, en el seu cas l’estalvi en comparació amb l’actual situació serà de 16, 18 o 20 cèntims directament.

“Estem contents. Evidentment que ens calia aquesta ajuda”, remarca el representant del sector. “I més ara, amb la pujada; cal veure com funcionarà”, ha indicat. A banda, també s’exigeix que la inclusió dels taxis en el reglament no sigui pas temporal. “S’ha de mantenir un cop passi el problema actual; és una cosa a la qual tenim dret, perquè també som un servei públic”, afirma.

Per la seva banda, des de les companyies de bus també es considera positiu que s’hagi complert “el compromís” tot i que el gerent de Coopalsa, Gabriel Dalleres, recorda que ja era previ a l’increment de preus dels carburants desfermat arran de la invasió russa a Ucraïna. “Ens van dir que havia de minimitzar la taxa verda”, comenta. Ara, per fer una valoració més en profunditat, “volem analitzar com afecta i veure quins efectes té”.

Comentaris (1)

Trending