Ski Andorra i Govern estudien una fórmula perquè els temporers residents puguin acollir-se a ERTOs

El comú de la Massana mira d’acompanyar els monitors d’esquí perquè puguin agilitzar l’accés als ajuts socials però admet que és feixuc i molts dels afectats no compleixen els requisits

Ski Andorra mira de trobar una solució global.
Ski Andorra mira de trobar una solució global. Toni Solanelles

Ski Andorra i el Govern estan estudiant quina podria ser la fórmula perquè els treballadors temporers residents que habitualment són contractats per les estacions i aquest any degut a la manca de feina no han estat ocupats puguin acollir-se a un ERTO, com està passant en el cas d’altres companys seus. És clar que perquè això fos possible, d’entrada, caldria que els monitors fossin inicialment contractats per les empreses explotadores dels camps de neu.

Així ho ha indicat la cònsol major de la Massana, Olga Molné, en tan què màxima representant d’EMAP (Vallnord Pal-Arinsal) però també com a integrant d’Ski Andorra. Molné ha indicat que s’està treballant “a tres bandes per trobar una sortida per a aquestes persones”, referint-se als monitors locals que solien operar a Pal i a Arinsal i enguany no ho fan. La cònsol major massanenca ha admès que els ajuts socials als quals podrien tenir dret ara mateix no solucionen el problema perquè molts dels afectats “no acaben de complir” els requisits per poder-se acollir a les prestacions.

La cònsol menor, Eva Sansa, ha explicat que d’ençà de la reunió mantinguda amb representants dels monitors residents hi va haver el compromís “d’agilitzar aquestes ajudes” i que s’està a l’escolta de les necessitats dels temporers residents. Tot i que la solució última i definitiva encara està en l’aire, Molné ha deixat clar que “se’ls ha de treure d’aquesta situació d’injustícia”. La cònsol ha admès que molts d’aquests treballadors del sector de la neu “no arriben a tot”.

Comentaris (9)

Trending