El Servei d’Ocupació tanca el mes de novembre amb 494 persones inscrites

La tendència continua sent a la baixa, amb un 16,6% menys que a l’octubre i amb xifres similars a les de 2019

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

El nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació (SOA) continua baixant un mes més. Segons les dades que ha aportat el ministre Portaveu, Eric Jover, al tancament del mes de novembre hi havia 493 demandants de feina. Aquesta xifra suposa una baixada del 16,6% respecte a l’octubre, i s’aproxima a la recollida en el mateix mes l’any 2019.

La xifra de persones inscrites al SOA continua baixant. Ha passat de 592 a l’octubre fins a 493 al novembre, un centenar menys. En comparació al mateix mes del 2020, suposa una disminució del 51,1%, ja que es van enregistrar 1.1011 persones. Tot i això, Jover ha apuntat que seria més encertat comparar amb el 2019, ja que la situació de l’any passat era “extraordinària” a causa de la pandèmia. Així, al novembre de fa dos anys hi havia 406 persones inscrites al SOA, xifra relativament similar a la recollida actualment.

D’altra banda, el passat mes de novembre es van oferir 2.046 llocs de treball. Aquesta xifra suposa un augment del 17,2% respecte a l’octubre, on van ser 1,745 les feines ofertes. Com caldria esperar, l’augment és encara més significatiu si es compara amb el 2020, on hi va haver 932 llocs oferts. En aquest sentit, Jover ha afirmat que “es té una situació pitjor a la del 2019, però anem recuperant una tònica prèvia a la pandèmia, tenim un ritme molt positiu, amb molta demanda, i progressivament ens anem equiparant abans”.

Per últim, pel que fa a l’ajut per desocupació involuntària, 62 persones van percebre aquest mes de novembre la prestació. Això suposa una disminució del 17,3% respecte al mes d’octubre, on van ser 75.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending