El Servei d’Ocupació registra dades gairebé prepandèmiques

El Govern ha aprovat, a més, tres nous programes per tal de facilitar la inserció laboral a persones que tenen especial dificultat per poder fer-ho i en els joves

Les dependències del Servei d'Ocupació.
Les dependències del Servei d'Ocupació. ARXIU

El Servei d’Ocupació continua mantenint la tendència a la baixa pel que fa a les persones inscrites. Al mes de desembre es van comptabilitzar 428, que és una xifra força similar a les enregistrades al 2019, abans de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. Per tal de millorar encara més la situació, el Govern ha aprovat tres nous programes que fomentaran la inserció laboral de les persones amb dificultats i dels més joves.

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha explicat que “es continua a la baixa en l’evolució de les persones inscrites al Servei d’Ocupació, és una dada molt positiva i més si es fa una lectura en el context històric”. En aquest sentit, Jover ha repassat que aquestes 428 persones és la millor xifra dels darrers 22 mesos, s’ha de remuntar fins a gener del 2020 per trobar-ne una de similar. “Això ens indica que l’activitat econòmica està funcionant i el mercat laboral també”.

D’altra banda, una altra xifra que també ha destacat Jover sobre el mes de desembre ha estat la del nombre de llocs de treballs oferts, que ha estat de 1.960. Tot i que representa una davallada pel que fa al mes de novembre, quan hi havia 2.046 llocs, “històricament és molt similar al gener de 2020”. De fet, la dada és superior a la de fa un any, “hi ha molta més oferta que circula i és un símptoma que l’activitat econòmica està funcionant”.

Pel que fa a la inserció al món laboral, el Consell de Ministres ha aprovat la integració de tres nous programes que volen fomentar els que ja estan actius actualment. Jover ha remarcat que, la principal novetat, és que el programa pel sector públic es prioritza en col·lectius que tenen especial dificultats. Aquests grups serien persones majors de 45 anys, els joves d’entre 16 i 25 anys, i aquells que fa més de sis mesos que estan inscrits al Servei d’Ocupació. “És un perfil que, pel que sigui, és evident que està tenint una dificultat”, ha explicat Jover. La resta de programes se centraran en aquells que reben la prestació per desocupació involuntària i els que presenten una discapacitat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending