El sector dels hidrocarburs assumirà la meitat de la taxa de carboni amb 15 euros per tona

El Govern es farà càrrec de l'altra part i la recaptació anirà destinada íntegrament a la disminució de les emissions d'efecte hivernacle

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó. SFGA

Els importadors d'hidrocarburs hauran d'assumir la meitat i el Govern es farà càrrec de l'altra part de la taxa carboni que es posarà en marxa quan el Consell General aprovi una modificació a la Llei de transició energètica. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sïlvia Calvo ha avançat que seran 30 euros per tona, un sis cèntims al litre.

Calvo ha comentat que ja s'han mantingut reunions amb representants dels hidrocarburs i ha recordat que en els darrers deu anys no hi hagut cap augment fiscal sobre el sector. Amb la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19 tampoc es preveu cap repercussió sobre les tarifes de la calefaccio l'any vinent. La seva aplicació no serà efectiva fins al 2022

La implementació del tipus impositiu es farà esglaonadament durant un termini de sis anys, de forma particular, i en vistes a facilitar una adaptació progressiva dels hàbits de consum i tendir cap a una economia baixa en carboni, en el cas dels principals agents energètics que intervenen en la calefacció, evitant així un impacte inflacionista sobre el consum de les llars.

La ministra ha indicat que l’impost especial sobre els hidrocarburs, és finalista i que tindrà com a destí el fons verd per catalitzar la transició. "Contribuirà a reduir i a mitigar o reparar els efectes de les emissions, i a internalitzar els costos socials i ambientals derivats de l’ús dels combustibles fòssils". El Govern preveu que la taxa aportarà uns nou milions d'euros d'ingressos, els quals tan sols la meitat correspondrien a nova imposició.

Etiquetes

Comentaris

Trending