El sector demana que el primer any d’aplicació la taxa turística sigui només del 50%

La proposta s’inclou entre les que s’han fet arribar als grups parlamentaris de cara al treball de la llei al Consell General, sumant-se a la petició d’endarrerir l’entrada en vigor fins al desembre

Rètol a la pared d'un hotel a Encamp.
Rètol a la pared d'un hotel a Encamp. G. P.

La Cambra de Comerç ha completat la ronda de reunions amb els grups parlamentaris per apropar-los les seves consideracions sobre la futura taxa turística, ara que el text que implementa la nova figura impositiva es troba a tràmit al Consell General. En les trobades amb representants del Partit Socialdemòcrata i de Terceravia van insistir especialment en la necessitat que l’entrada en vigor de l’impost ha de posposar-se fins a l’1 de desembre. També consideren oportú que el tipus es redueixi durat la temporada baixa i que durat el primer any només sigui del 50%.

Des de l’entitat s’ha mantingut al llarg de les darreres setmanes trobades amb tots els grups. La voluntat ha estat expressar la seva opinió, en gran part en representació del sector, sobre la llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. Abans de Nadal ja havien mantingut una reunió amb les bancades de la majoria i ara s’ha tancat la ronda amb els socialdemòcrates i Terceravia. “L’objectiu és donar la seva opinió i debatre de forma oberta i transparent el posicionament dels diferents sectors afectats en relació a la futura aplicació de l’impost”, indiquen.

Com amb la majoria, es va fer entrega als grups de l’oposició un informe que recull diverses esmenes i consideracions amb l’opinió de la Cambra i els sectors empresarials. Entre aquestes, es destaca la petició de retardar fins a l’1 de desembre l’aplicació de la taxa, tenint en compte que ja hi ha moltes reserves tancades per a l’estiu, sense tenir en compte la figura impositiva, i, ara, l’haurien d’assumir les empreses.

També es considera que caldria avaluar la possibilitat d’establir un import mínim i lineal, amb indiferència de les estrelles de l’allotjament. A més, per tal d’afavorir la desestacionalització del turisme, el sector proposa la reducció d’aquest impost en temporada baixa. Una altra demanda és que, durant el primer any d’aplicació, el tipus sigui només del 50%.

Comentaris (7)

Trending