Satisfacció dels hotelers per l’allargament dels ERTOs al juny i la porta oberta posterior

El fet que via decret es pugui permetre a activitats concretes continuar podent disposar del mecanisme de gestió laboral fins a final d’any dóna un cert marge al sector

Els hotels, si els cal, podran allargar els ERTOs al cent per cent durant el mes de juny.
Els hotels, si els cal, podran allargar els ERTOs al cent per cent durant el mes de juny. Toni Solanelles

La Unió Hotelera (UH) ha rebut amb satisfacció que el Govern hagi acordat prorrogar de manera automàtica la possibilitat que les empreses del sector i, de fet, en conjunt, totes les turístiques, es puguin acollir a ERTOs durant el mes de juny. Compten que molts hotels podran operar de manera satisfactòria els mesos de juliol i agost i recuperar una mica de terreny perdut. Ni de bon tros tot el trajecte, però.

Segons fonts de la principal patronal hotelera del país, s’està “content” pel fet de poder disposar del mecanisme de gestió laboral el proper mes, i al cent per cent, “però després ja veurem com anirà a partir del 15 de setembre”. Certament els dos mesos i mig centrals de l’estiu es preveu que la normalitat serà gairebé absoluta i que l’ocupació serà igual o millor que els anys previs a la pandèmia que encara cueja.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Relacionat

Govern prorroga fins al 30 de juny els ERTO al 100% als hotels

Una qüestió que també ha estat ben rebuda, encara que amb prudència, és que el Govern hagi decidit mantenir amb l’actual disseny la figura dels ERTOs fins al 31 de desembre. Cert que el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ja va deixar clar que només es permetria a alguns sectors molt determinats de l’activitat econòmica mantenir les suspensions contractuals o les reduccions de jornada, però el tema que es puguin incloure o deixar d’incloure en aquestes activitats ‘bonificades’ els sectors via decret “ens dóna, no tranquil·litat, però si la possibilitat de debatre la qüestió en qualsevol moment”.

Comentaris (1)

Trending