Salut recull el guant de l’oci nocturn i accepta una segona prova pilot

Benazet avança que es treballa per poder-la celebrar durant l’agost però avisa que les condicions exactes dependran dels resultats de la celebrada ara fa uns dies

Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, considera una bona idea la proposta del sector de l’oci nocturn de fer una segona prova pilota que complementi la del passat cap de setmana. Aquesta, ha indicat, es podria celebrar durant l’agost. Ara bé, el polític ordinenc ha indicat que caldrà esperar a veure els resultats de la primera per determinar amb quines condicions es tira endavant i veure si és segur fer-ho només amb vacunats i sense mascareta tal com es reclama des d’alguns establiments.

Benazet ha fet una valoració satisfactòria de com es va desenvolupar la prova d’ara fa uns dies. “Crec que va anar bé. Es va fer l’estudi en bones condicions de seguretat”, ha indicat. També ha revelat que en les proves prèvies es van detectar dos positius. Malgrat aquest optimisme, sí que ha volgut advertir que, de moment, cal ser prudent i tenir paciència.

Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.

Relacionat

L’oci nocturn demana una segona prova pilot només amb vacunats i sense mascaretes

“Ara cal fer el seguiment i la prova de control al cap de deu dies”, ha recordat. Benazet sí que ha avançat que els resultats seran vàlids. “Creiem que serà una bona iniciativa tot i que no vam poder fer-la sense mascareta, ja que, vista la situació epidemiològica, vam voler posar aquesta cap a més de seguretat”, ha comentat.

Sobre una possible segona prova, ha explicat que “en aquests moments, estem treballant i mirarem si durant el mes d’agost es pot fer, de cara a tenir clar uns paràmetres d’obertura”. Les condicions exactes d’aquesta nova iniciativa, però, encara s’han d’acabar de definir. El sector voldria que es fes amb la participació exclusiva de persones vacunades amb la pauta completa i sense mascaretes, una opció que Benazet no descarta.

“Primer hem de valorar el resultat d’aquest primer estudi, d’aquí a pocs dies”, ha indicat. I és que “això ens servirà de paràmetre per si la pròxima prova es pot fer amb aquestes condicions; és aviat per dir-ho com haurà de ser”.

Comentaris (4)

Trending