L’oci nocturn demana una segona prova pilot només amb vacunats i sense mascaretes

El sector valora de forma satisfactòria el desenvolupament de la nit de divendres, tot i que la participació va ser inferior a l’esperada, i entenen que seria positiu repetir-la amb les condicions més ajustades a la idea amb la qual es vol reobrir

Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.
Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.

L’oci nocturn valora de forma satisfactòria la prova pilot celebrada el passat divendres per comprovar si es pot reobrir o no amb seguretat. Malgrat això, es lamenta que la participació fos inferior a l’esperada, sobretot pel fet que molta gent va acabar renunciant a anar als locals en veure que caldria portar mascareta. Des del sector, però, es confia que el resultat sigui bo, tot i que s’entén que, abans de prendre cap decisió, seria interessant una segona prova, en aquest cas ja amb gent totalment vacunada i sense mascareta, que és com es vol tornar a posar-se en marxa.

En total, unes 400 persones van acabar acudint als dos locals -Eivissa Experience i Kapital- que van ser l’escenari de la prova pilot. Unes 350, a la primera; una cinquantena a la segona. En línies generals, tots dos locals entenen que es pot parlar d’un resultat satisfactori, a l’espera, però, de veure els controls que es faran posteriorment als assistents.

“Hem de veure la part positiva. Ha sortit tot bé, la gent s’ho ha passat bé i crec que s’ha respectat el tema de la mascareta quan no estaven prenent copes. Crec que és un punt positiu perquè es valori que es pot obrir amb un aforament controlat”, ha comentat el responsable de Kapital, Carlos Nascimento. Posició molt similar a l’apuntada per Marc Montalvo, director de màrqueting de l’Eivissa Experience. “Vam acollir unes 350 persones i bé, la gent amb ganes, es va respectar en tot moment el fet de portar la mascareta”, ha apuntat.

Un moment de la nit 'de prova' en un dels locals.

Relacionat

Més ganes de festa que gent

Ara toca esperar. Caldrà veure si en els controls que es faran d’aquí uns dies als assistents apareixen més positius del que seria normal. En aquest sentit, els responsables dels locals recorden “la gent es pot contagiar a altres llocs” i, per això, entenen que, potser, caldria fer els tests més aviat. Prèviament, entre els participants que es van inscriure i que es van fer les proves prèvies, es va detectar únicament un positiu.

El sector, però, posa en relleu que, sigui bo o dolent, el resultat no hauria de ser definitiu. Entenen que cal fer alguna nova prova pilot. De fet, en tenen ganes. “Esperem que ens deixin fer una altra. El resultat va ser positiu i la gent es va comportar bé. Es veu que tenen ganes de sortir . Estem amb ganes de seguir treballant i veure com la situació evoluciona”, ha indicat Montalvo. De forma similar s’expressa Nascimento, que apunta que “la pròxima prova potser cal fer-la només amb vacunats i sense mascareta”. Al seu entendre, “ens ajudaria a sortir de dubtes”, ja que “serviria per saber si pots obrir només amb gent vaccinada”.

De fet, alguns dels representants del sector apunten que aquesta hauria de ser l’opció un cop se’ls permeti obrir. És a dir, permetre només l’accés als locals a aquelles persones que tinguin la pauta completa d’immunització. O bé aquelles que puguin presentar el passaport Covid. S’entén que seria la forma més segura d’activar un dels àmbits més tocats per la pandèmia, amb tots els establiments tancats des de l’esclat de l’emergència sanitària.

Pel que fa a la participació en la prova, s’admet que va quedar per sota de les expectatives. S’esperava més gent, però, al final, s’entén que el fet que la irrupció de la variant Delta al país fes optar per un canvi amb relació als plans inicials i, per tant, s’obligués a usar mascareta, va acabar fent que algunes persones es fessin enrere. Tot i això, s’entén que aquesta situació no ha de restar validesa al resultat que es tingui d’aquí a uns pocs dies.

Comentaris (5)

Trending